Funciona

"La resolució del Suprem ha estat una demostració més de que l’Estat de dret espanyol, perfectible com tots, funciona"

Com no podia ser d’altra manera, el poder judicial es manifesta en línia amb el criteri de la fiscalia i tot i resoldre el Suprem que la competència per decidir correspon al jutjat del contenciós de Madrid que els va reenviar la causa, en la seva resolució ja apunta que Puigdemont, Ponsatí i Comín poden ser, a seu parer, candidats a les eleccions europees.

 

L’incomprensible decisió de la Junta Electoral Central, de les que fins i tot discrepa bona part dels seus membres, és de fet poc compatible amb una més que consolidada jurisprudència constitucional que entén que la interpretació dels drets fonamentals ha de ser sempre la més favorable  a la llibertat d’entre les compatibles amb el seu text. D’aquesta manera l’esperit de la llei n’apropa la lletra a la seva raó de ser, que més enllà de la necessitat d’ordre, és la justícia. 

 

 

Hi ha hagut qui ha volgut interpretar la decisió de la fiscalia, i imagino que també la que ha pres el Tribunal Suprem en la mateixa línia, en el sentit de rectificar una primera postura de l’Estat en ordre a limitar els drets dels polítics en rebel·lia. Però si per ser elegit cal ser elector i els tres candidats ho son (com fins i tot ho demostren les targetes censals que han rebut), mentre l’Oficina del cens no digui altra cosa respecte a la seva residència, la Junta electoral no els pot barrar el pas. No cal ser independentista per posicionar-se a favor dels seus drets i criticar-ne des d’un punt de vista jurídic, la decisió de la Junta. De fet, ni tota ella ni ningú més amb autoritat institucional hi està d’acord.

 

Hores d’ara queda per veuré què resol el jutjat contenciós, però la resolució del Tribunal Suprem ha servit també per comprovar com funciona el recurs d’empara ordinari, de caràcter preferent i sumari, que s’utilitza per a la protecció urgent dels drets i les llibertats i per tant, ha estat una demostració més de que l’Estat de dret espanyol, perfectible com tots, funciona.

 

Comentaris (21)
CENDROSA Fa 9 mesos
La sra Nebreda sap de que parla ha passat por tans partits i tertulies,que lo que digui es lo que le va bè a ell.
Nores Fa 9 mesos
Nebreda només comenta la justícia espanyola quan en pot parlar bé, que sóc poques vegades. Quan un esperit crític en parlaria malament, ells fa veure que no ho ha vist ni , ni llegit ni res. Cap problema
Com no podia ser d’una altra manera, Fa 9 mesos
tú disfunciones, Nebrera. Com sempre. Tant com el teu estimat "Estat de dret" espanyol.
pEP CAPELL Fa 9 mesos
EN TOT el respecta Sr. Nebreda. peró per molt q s¡entestí en dir que la funciona va bé o funciona, la veritat es que vist el que es veu aquests darrers temps un perceb-amb el cor encongit i molta tristó- q la justicia española es una puta merda-i perdó per la parauleta-. Tan sols demostra q es eficaç per castigar aquells que pensen diferent i sabent que hi ha algún organ superior que el vigila. sinó no hi ha justicia i lleis? les que volen interpretar com,quan i de quina manera la vole
bota Fa 9 mesos
Sí sra. Nebreda en España sí que funciona...la *Doctrina Botín*. Vivim en el segle XXI i som prou informats per saber què es el que funciona en realitat per tant la mantra "funciona" no funciona.
arfonzo Fa 9 mesos
gran artículo para combatir el estreñimiento.
Rocacorba Fa 9 mesos
" ..Por un perro que matè, mataperros me llamaron ".El cas de Sandro Rosell,, , hi els presos politics, que ja no podem destruir proves, ect, ect, ni ha que els hi han demenat que rebutjin a la politica i a la indelendencia del païs, i tot i això, no els deixen sortir. No s'equivoqui, la Constituciòn del 78 es molt potent, per Ñols. Per cert, de la gran acceptaciò que diuen que va tenir a CATALUNYA, ja han deduit els 2.300.000 persones que la varem rebutjar l'1 d'octubre ?.
loto Fa 9 mesos
D'això de "funciona" no li feu cas perquè es un fakenews. Lo que pasa Pesoe està en la campaña electoral i es per això han deixat a presentar-se al Puigdemont i anar cap a casa el Sandro Rosell. Passades les eleccions ja veurem com anirà tot. Pesoe fa aquestes coses para que no se note el cuidado.
Vols dir? Fa 9 mesos
Recordes l'afer JEC versus llaços? O JEC versus TV3, exiliats i presos? Qui va posar la JEC al seu lloc llavors? El Suprem? Ai, ens tractes de rucs, ja ja. La diferència és que parlem del parlament europeu, i es llavors i sols llavors que els catalans podem esperar una certa justícia, quan Europa mira.
Jordi Fa 9 mesos
Crec que et confons. El que ha passat es sols por a quedar retratats a Europa. Si això fos un afer intern, ens veuríem tractats com una colònia, que és el que som. De veres creus que aquesta decisió reflecteix el tarannà espanyol? On són en tal cas les portades dels rotatius madrilenys celebrant la gran imparcialitat de la justícia? On, les condemnes a la parcialitat de la JEC?
Sergi Fa 9 mesos
Què diu aquesta tia.. Auuu va !!!
Lion Fa 9 mesos
No, la justicia espanyola no funciona, el que funciona es la por a veure´s "retratats" devant Europa. De manera que, no vulguis donar la volta a la truita.....
el relat es aquest... Fa 9 mesos
El què els servidors del regimen del 78 ens volen explicar en el seu article que ara los de ppsoe ens volen fer creure que la "justícia" española "funciona" abans de condemnar els presos polítics a les penes de presó molt elevats. Montse ves a explicar els teus comptes infantils als diaris españolos perquè aquí NO FUNCIONA.
GANXÓ Fa 9 mesos
Em penso senyora Montserrat, que pixa fora de test. Acaba d'escriure un article pels tontos, i creguim, s'equivoca, no ho som tan. Ho és més aquell que es pensa que els tonos són els altres. Apa ja...
ui sí, funciona! Fa 9 mesos
Explicali al Sandro Rosell això.
Portuguez Fa 9 mesos
Este artigo cheira... a ERC.
Jaume Fa 9 mesos
Hahahaha
No fotis Montse!! Fa 9 mesos
No se on veus tu que funciona. El que funciona es la pressió interna i externa. Europa ja no sap cap on mirar quan es parlar de l'actuació de la justicia espanyola. Callen, tanquen els ulls i la boca perquè son més que un club. No Montse, no "flipis", estem davant d'un estat totalitari, ja saps, la unitat d'Espanya ho val tot.
Boris Fa 9 mesos
Si funciona....però al revés de Belgica, Suissa Alemanya....quina manera de funcionar és aquesta? I no oblidi que ara el PP està fora del executiu i la fiscalia ja se sap....
desdelaselva Fa 9 mesos
Ara fes un article sobre la JEC i explica perquè no funciona. Ets prou valenta o no interesa?
image/svg+xml