Franco pagarà les garrotades de l'1-O

"Què millor per negar l'origen franquista del règim del 78 que treure Franco de la seva tomba imperial?"

Per ser equitatius, el cadàver de Franco s'hauria de traslladar a un revolt d'un camí desconegut i deixar-lo allà, sense que la seva família en conegués el lloc exacte. Així fins que sigui oberta l'última de les fosses i recuperin els ossos la totalitat de les famílies represaliades pel règim terrorista que ell va encapçalar. En aquest cas, qualsevol queixa de la família Franco hauria de ser considerada com un intent de reobrir velles ferides amb la intenció de dificultar la concòrdia aconseguida entre tots els espanyols durant la transició. Ho hem escoltat tantes vegades durant tants anys que ens ho sabem de memòria.

 

Naturalment, tot això no passarà. Ni ha de passar. Però és ben paradoxal que la factura pel descrèdit de la repressió contra Catalunya la pagui el propi Franco. Els policies negres van renovar, per tot el món, les velles fotografies dels grisos, amb les mateixes porres i les mateixes ordres. Més endavant, l'agressivitat dels jutges espanyols -sols a Europa- ha confirmat l'autoritarisme de Madrid, un Estat fins ara impassible davant les crítiques de la premsa europea i occidental.

 

 

Però aquesta reedició de la llegenda negra espanyola era insostenible durant gaire temps. O sigui que, en fi, què millor per negar l'origen franquista del règim del 78 que treure Franco de la seva tomba imperial? Qui pot protestar, davant d'això, sense desacreditar-se? Fàcil i aparent.

 

Total, que serà Franco qui pagarà els plats trencats per les garrotades dels piolins i les barbaritats de Llanera. Justícia no és, però poesia, potser sí.

 

Comentaris