Feixista!

"Sóc un feixista per expressar públicament la meva disconformitat sobre com es gasten una part dels meus impostos?"

L’anomenada esquerra nostrada (parlo d’Esquerra i la CUP principalment) tenen el gallet fàcil quan es tracta de disparar contra els discrepants. Buiden el carregador a còpia d’acusacions de “feixista!” quan no participes dels seus criteris polítics en aquelles temàtiques sobre les quals només ells poden deliberar. Sense dubte, el cas més paradigmàtic és tot allò que fa referència a qüestions immigratòries, sobretot quan es tracta de les originàries de països de cultura i religió islàmica. Parlar, plantejar o discutir fóra dels paràmetres que ells imposen, suposa automàticament una campanya de linxament per tal d’associar el dissident a l’extrema dreta. Una forma simple i primària per transformar el debat en simple acusació. Pur totalitarisme ideològic.

Si parlo d’això, és perquè ho he viscut personalment una vegada més aquestes darreres setmanes a través de les xarxes socials. La raó ha estat manifestar un desacord amb segons quines mesures d’ajuda econòmica aprovades pel meu Parlament cap al col.lectiu dels anomenats MENAS, una part dels quals està generant problemes de convivència i seguretat ciutadana a Barcelona i d’altres ciutats del país. Sóc un feixista per expressar públicament la meva disconformitat sobre com es gasten una part dels meus impostos? Ben mirat, em tracten igual que ho fa Espanya. Paga i calla.

Resulta preocupant la indigència intel.lectual que demostra certa esquerra quan titlla de practicar el feixisme a qui no segueix la suposada unanimitat. Un dels més reconeguts estudiosos d’aquesta ideologia, el professor emèrit de la Universitat de Roma La Sapienza, Emilio Gentile, el passat mes de març en una entrevista a la BBC definia el veritable feixisme: “un moviment de masses organitzat militarment que conquereix el poder i transforma el règim parlamentari en un estat totalitari, és a dir, en un estat amb partit únic que pretén transformar, regenerar o fins i tot crear una nova raça pels seus objectius imperialistes i de conquesta”.

Quan llegeixes aquestes paraules, hom entén fins a quin punt aquesta definició s’utilitza exclusivament per criminalitzar a qui no comparteix la visió de les coses d’una majoria política que domina els ressorts de la propaganda oficial. El mateix professor Gentile, per intentar acabar amb aquesta deformació barroera del significat del mot en qüestió, ha publicat recentment el llibre “Qui és feixista?”.  En les seves pàgines demostra que desqualificar frívolament i irresponsablement amb aquest adjectiu a qui simplement no comparteix o combat unes idees que creiem inqüestionables, no només no té cap rigor històric sinó que agreuja la desinformació sobre el que fou realment aquell moviment i ens incapacita per entendre el present.

 

Catalunya va viure realment allò que descriu Emilio Gentile com a feixisme, i ho feu amb la llarga tirania del general Franco. En aquest fet tots hi estarem d’acord, siguem d’esquerres o siguem liberals. Per això, em resulta trist i decebedor que siguin compatriotes amb qui en principi comparteixo l’ideal de la independència de la pàtria, els que m’acusin de practicar els mateixos mètodes dels qui ens han intentat fer-nos desaparèixer com a nació. No hi ha res més indigne des d’un punt de vista moral.

“Qui és feixista?” no és només el títol d’un llibre, ha esdevingut una pregunta que tothom s’hauria de fer quan entra en el debat polític. Si no ho fem, ens podrà passar com a Karl Lueger, alcalde racista i antisemita de Viena entre el 1897 i el 1910, que deia: “jo decideixo qui és jueu”. Però ara reformulant-ho d’una altra manera: “jo decideixo qui és feixista”.

 

Comentaris (20)
Ramon Fa 6 mesos
Perquè tinguem esquerres civilitzades, democràtiques, solvents, normals, hi ha dues vies: 1. Que aconseguim la independència; 2. Que aparegui amb pes una extrema dreta (l'ideal seria que cresqués a Tavèrnia, que la votessin els colons).
kiko Fa 6 mesos
M atreviria a dir que el 50% dels que votem CUP no volem saberne res d obrir la porta a inmigrants desagraits que nomes miren pel seu interes i a sobre no s integren. A Ripoll el FNC ha tret regidor, no m estranyaria gens veurels al Parlament catala un dia,no tots som rucs, qualsevol que hagi estat al nord d europa sap que ex impossible integrar la inmigracio musulmana.
Ramon Fa 6 mesos
Un post anterior afirma que les esquerres de Catalunya són tan estúpides com les de la resta d'Europa. Hi discrepo. En són molt, molt, moltíssim més.
David Fa 6 mesos
Ara mateix l'únic partit independentista que tenim és la CUP, però un dels motius pels quals molt probablement no els votaré és tot aquest rotllo pijiprogre que tenen amb els immigrants. Jo no vull acollir. Ja tenim massa gent a Catalunya. No veuen que hi ha estratègia d'Estat amb això dels MENAS, i que ens els envien aquí a propòsit (ni a Euskadi, ni a Navarra, ni a Castella , etc.... tenen aquest problema).
Martí Fa 6 mesos
sou uns "derechones de cuidao"!
Gir Fa 6 mesos
La pobresa del seu argument els fa caure en contradiccions evidents. Salten a denunciar els "micro-masclismes" pero consideren racisme exigir que les famílies musulmanes respectin mínims, per allò de la diferència cultural. Seria essencial obligar que les dones aprenguin català, cosa que les ajudaria a sortir de l'aïllament imposat pels seus marits, precisament per evitar que parlin amb dones catalanes i "s'encomanin" de feminisme. El respecte als drets de la dona hauria de ser bàsic per
federalista Fa 6 mesos
home espot una mica feixista si ets en fi,que hem de fer i ademes les teues ideees no son diguem molt , populars a catalunya per aixo treus 0 escons sempre que es fan eleccions a catalunya 0 de 135, jajajaja molt popular les teues idees si molt populars.
vendetta Fa 6 mesos
tota la rao sr santiago es mes els volemacollir y el traficant de e4sclaus del open arms tindrien ke pasar pel jutjat
el mussol emprenyat Fa 6 mesos
hi estic totalment d'acord amb l'artícle. En aquest dissortat pais nostre impera una dictadura bonista i estúpida del politicament correcte, que no permet discrepàncies, perquè se les manifestes immediatament ets un xenòfob, racista, feixista i tots els istes que vulgueu. Doncs jo dic que no hi estic d'acord amb el lema de portes obertes per a tothom, amb la permisivitat amb els okupes,amb les subvencions de tota mena als immigrants que se n'aprofiten i que, a sobre,ens volem imposar llurs
Jordi (Català i Suís) Fa 6 mesos
Per reblar el clau: l'esquerra catalana és profundament estúpida llevat dels quatre de sempre que evidentment són mantinguts en silenci.
Jordi (Català i Suís) Fa 6 mesos
Més exemples: sessions de fisioteràpia a CH. Ix una dona tapada completament que fa 10 anys que viu a CH i no surt de casa. No parla pas francès i el seu marit no la deixa sortir. L'esquerra i les feministes mantenien un silenci eixordador i vergonyós.
Jordi (Català i Suís) Fa 6 mesos
Els conflictes a escoles i hospitals amb els musulmans són el pa de cada dia a CH i a França però si no hi ha pas escàndol no arriba a la premsa. A final dels 90, HUG Genève, urgències ginecològiques. Hi duc la dona i ens trobem amb dones de Somàlia que encara esperen perquè el metge no és ... una dona.
Jordi (Català i Suís) Fa 6 mesos
El diari ARA va publicar un test per saber si hom era feixista o hom en tenia trets. Una vergonya de preguntes, totes orientades. Tots sabem a Europa que la majoria de la població musulmana que hi resideix genera molts problemes a escoles i hospitals.
Jordi (Català i Suís) Fa 6 mesos
Un dels tabús de l'esquerra CH (PS i Verds) és el tractament dels immigrants estrangers. Amb els estrangers del sud d'Europa tenien raó. Però el problema és la immigració musulmana. Cal diferenciar els no musulmans provinents de països a majoria musulmana.
Jordi (Català i Suís) Fa 6 mesos
El Feixisme Espanyol no fou el qui va voler fer desaparèixer els Catalans. Foren i són ara mateix els Espanyols. Els tenim a casa Ocupants i Colons. L'esquerra catalana és tan ruca com la majoria de les esquerres europees.
Jordi (Català i Suís) Fa 6 mesos
Dues remarques: El control estricte de l'arribada d'estrangers musulmans és un tabou total a l'esquerra europea. Només als països del centre i nord d'Europa això ha caigut però ja és massa tard. Al 2018 Lausanne va denegar la nacionalitat CH a un matrimoni musulmà per refusar d'encaixar la mà de les persones que analitzaven llur dossier.
Ramon Fa 6 mesos
D'acord amb la diarrea mental d'els tarats dels nostres progres, la pràctica totalitat de les poblacions de les democràcies traslladada aquí seria "feixista".
ASSUN Fa 6 mesos
Estic completament d'acord i això passa amb qualsevol dels temes que aquests d'esquerres porten com a bandera de la seva progressia: immigració, feminisme, violència masclista. ......
Fascista es todo aquel que no comparte las ocurrencias del tonto que acusa a los demás de fascistas Fa 6 mesos
Siendo por ello un adjetivo empleado de continuo en el ecosistema del independentismo, como diría el enorme Quico Sallés.
adolf Fa 6 mesos
Fa poc s'ha celebrat un referèndum d'autodeterminació de Nova Caledònia de França, doncs va guanyar el NO.Diuen els experts que el motiu del NO es que Nova Caledònia es una societat complexa i diversa, hi han autòctons, francòfons i d'altres nacionalitats, el mateix que Catalunya. Aquesta esquerra dogmàtica que per un acte diví (ERC, CUP) ens trasllada el que tenim que pensar, tindrà que escollir el seu rànquing de prioritats, o país d'acollida o Independència, amb dos son incompati