'Fake news' madrilenyes

"L'EMA se'n va a Amsterdam, on no hi ha porres, ni Piolins, ni presó, ni exili"

El cas desgraciat de l'Agència Europea del Medicament (EMA) il·lustra perfectament com funciona la maquinària de mentides perfectament sincronitzada entre els diversos actors que conformen les elits de Madrid, parapetades rere aquest magma de contorns difusos que aplega des de la Moncloa fins els mitjans de comunicació, passant per l'Ibex i l'administració de Justícia.

 

Barcelona continua essent un dels pols més actius en recarca i producció de medicaments a nivell europeu, així que la seva candidatura era impossible d'impugnar des de Madrid. Però, des que es va conformar una majoria independentista al Parlament, la lluita per l'EMA ha estat condicionada per les proclames del govern espanyol, que sempre ha amenaçat amb el fracàs de l'objectiu si el Govern insistia en convocar el referèndum de l'1-O. Naturalment, la candidatura de l'EMA els va importar ben poc a l'hora de llançar la seva policia contra les escoles catalanes, en unes imatges que van contribuir ben poc a la imatge internacional de Barcelona.

 

 

Després de l'aplicació de l'article 155, la ministra Montserrat va intentar cobrir totes les possibilitats i va començar a fer declaracions que atribuissin una possible victòria de Barcelona a l'esclafament del Govern legítim. Els diaris de Madrid -com sempre- van aplicar aquesta mateixa línia. El País va solemnitzar l'estratègia amb l'editorial del passat dissabte: "Els caps d'Estat poden ratificar dilluns la seva confiança en el Govern espanyol assignant l'Agència del Medicament a la capital catalana". El rei d'Espanya està fent gestions, deia El Mundo.

 

I res. Fake news madrilenyes, com sempre. L'EMA se'n va a Amsterdam, on no hi ha porres, ni Piolins, ni presó, ni exili. Un dels llocs on el poeta deia que la gent és neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç. I, a més, viuen en democràcia.

 

Comentaris