El secretari d’Organització dels socialistes va ser dels primers d’assabentar-se de l’operació Pretòria. Segons ell, personal (que no recorda) de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet el va avisar via sms de que Garzón i la Guàrdia civil estaven registrant el consistori. Talment com si es tractés del cap de la KGB i sempre segons les seves pròpies afirmacions, durant tot el matí el van anar trucant persones diferents per anar-lo informant de les diligències de la Benemérita.

En la roda de premsa que va donar per informar dels fets, dos van ser els conceptes que el màxim responsable del PSC-PSOE va repetir com si ensinistrés els de primer curs de pre-escolar: celeritat i transparència. Mentre ho deia tallava el coll als càrrecs socialistes presumptament implicats en una trama de corrupció urbanística anunciant pomposament que demanaria la renúncia a l’alcalde Bartomeu Muñoz i als regidors imputats donat que el Partit Socialista no es pot permetre tenir gent entre les seves files que desafiïn la justícia. O sigui que de celeritat un deu pel senyor Zaragoza, de transparència cap. Més aviat tot apunta a una opacitat absoluta, si tenim en compte que els ha tirat als lleons fins i tot abans de saber exactament de què se’ls acusa.

I a què es deu aquest estil de depuració política pròpia del politik bureau soviètic ? Què hi ha del dret a la presumpció d’innocència? No mereix el benefici del dubte un alcalde que ha guanyat l’ajuntament de santa Coloma dos cops seguits per majoria absoluta? No fora bo, ni que sigui per no atiar l’alarma social dels veïns de la ciutat, esperar a que acabi la instrucció del jutge i després, establerta ja una acusació concreta (cas que n’hi hagi) actuar? Algun responsable polític català pot oblidar l’infame “Cas Garzón” quan aquest jutge al 1992 va enviar també la guàrdia civil per a detenir 30 persones que van ser interrogades, humiliades i torturades (això ho corrobora el tribunal internacional d’Estrasburg) per acabar en no res? Amb aquests antecedents i aplicant el sentit comú potser caldria una mica més de responsabilitat i apel•lar a la calma tot col•laborant al màxim amb la justícia.

El sentit comú no és el fort del senyor José Zaragoza, no; amb la seva actuació fulminant més aviat sembla que vulgui tapar l’olla que bull quan més aviat millor, i la tapadora és justament l’alcalde Muñoz que va substituir la Manuela de Madre, que és vicepresidenta del partit, poca broma, també és l’esposa del senyor Fogué, president de la Diputació de Barcelona. I -quina casualitat!- a que no endevinen qui és el vicepresident primer de la totpoderosa Diputació? Doncs el mateix Bartomeu Muñoz. És que aquest país no és un oasi, que va! això és un terrat on tothom hi va a estendre la roba, perquè mira si n’és d’atzarosa la vida que la presidenta delegada de l’àrea d’urbanisme de l’esmentada Diputació no és altra que la senyora Anna Hernández, esposa del president Montilla, també regidora de Sant Just Desvern.

El que sorprèn és que l’alcalde Muñoz també és primer secretari de la Federació dels socialistes de Barcelona nord, en la que Josep Maria Sala va entrar fa un any com a responsable de Formació d’aquest partit que, segons el senyor Zaragoza, no es pot permetre ningú contra qui la justícia prengui mesures. I Bartomeu Muñoz era fins fa poc responsable de les finances del partit, és membre del Comitè Federal del PSOE i regidor de Santa Coloma des de 1983!!!

L’estil Zaragoza es caracteritza per ser dràstic, brutal, d’acció immediata però de transparent res de res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa