Estat de guerra

"Com que ja no pot servir-se de l'exèrcit, l'Estat ha activat altres peons amb la mateixa tasca: el jutges, les policies i les clavegueres dels diversos ministeris"

L'Estat espanyol es troba en guerra contra Catalunya. Com sempre, des de l'invenció d'Espanya al segle XVI. Una relació originalment colonial ha evolucionat fins a fer-se... més colonial i amb un grau de conflictivitat sense precedents. Preocupat per l'efecte que la seva incompetència pugui tenir sobre la governabilitat d'Espanya, l'Estat intensifica l'atac.

Contra Catalunya, l'Estat actua en dos fronts, l'interior i l'exterior. A l'interior fa valer dos tipus d'aparells, descrits per Althusser el segle passat: els represius i els ideològics. Pel que fa als represius i com que ja no pot servir-se de l'exèrcit, ha activat altres peons amb la mateixa tasca: el jutges, les policies (GC i PN) i les clavegueres dels diversos ministeris, poblades de delinqüents al servei de l'Estat.

Els jutges estan encarregats d'aplicar el dret penal de l'enemic i sostenir un horitzó penitenciari per a qualsevol activitat independentista que es veu criminalitzada fins assolir l'utopia repressiva de l'Estat: la il·legalització dels partits independentistes.

Les policies, si no actuen com a cossos autònoms amb o sense direcció dels serveis secrets, són de fet policíes polítiques al servei dels partits unionistes. La seva missió sembla ser "descobrir" i "neutralitzar" possibles activitats terroristes i, si no n'hi ha cap ni una, inventar-les, imaginar delictes, fabricar les proves. Fer muntatges. La finalitat òbvia: acovardir a la gent, difonent un clima de terror psicològic. Inventar-se les raons per justificar no només el 155 sinó un estat d'excepció sense subterfugis.

Pel que fa als aparells ideològics de l'Estat, els mitjans de comunicació públics i privats rivalitzen en catalanofòbia. Sentir Ana Rosa Quintana dir "mamarratxo" al MHP Torra dona la mesura de la militancia repressiva i la manca d'ètica profesional dels mitjans.

No cal parlar del centres de fabricació d'ideologia: les universitats i els afamats intel.lectuals "sotasignants", revells encaixonats en càrrecs públics, semi-públics o privats. Tots coincideixen en que viuriem en el millor món panglossià a Espanya si no fos pels maleïts independentistes encaparrats a ignorar la sana veu de la raó unitària.

Els capellans espanyols, braves gents, com sempre, a l'avantguarda. El primat d'Espanya diu que el separatisme és un pecat contra l'Esperit Sant. Res més a afegir a l'anatema.

Al front exterior, la propaganda sense vergonya. Munts de fons públics per "contrarrestar" el relat independentista, font segura de corrupció i "trinque". La seva funció: recolzar la visió edulcorada, falsa, d'un fals estat de dret fabricada per ideòlegs mediocres al servei del ministeri d'Afers Exteriors. En la patriotica tasca col·laboren tota mena de xarlatans pseudoacadémics, comissaris polítics, gents del régim i Carmena, que aportarà la legitimitat d'una esquerra zombie.

 

Davant l'atac de l'Estat, interessat més que mai a aniquilar Catalunya, què contraposem per defensar-nos? Dos projectes per decisió expressa no ja d'ERC o els seus òrgans de decisió sinó per la voluntat de Junqueras, que es va oferir immediatament per encapçalar la llista d'ERC. Així es curtcircuita qualsevol possibilitat de llista independentista unitària.

Aquesta obstinació en trencar la unitat independentista i imposar una lógica de partit a un esperit nacional afebleix la resistència independentista i obre el camí a una proposta de retorn a alguna forma d'autonomisme. Per això, la resta d'independentistes catalans hauran de cercar una forma unitària d'acció si volen resultats dignes a les eleccions espanyoles. En tot cas, tampoc és un assumpte greu, ja que les eleccions del 10N no són significatives per a Catalunya. Sigui la que sigui la quantitat de diputats catalanistes al Congrés, Catalunya no hi pintarà res.

El que ens interesa és l'escenari català i les properes eleccions catalanes. I ací si que cal bastir una candidatura independentista unitària, al marge dels partits, cívica, encapçalada pel MHP Puigdemont, transversal i compromesa amb la independència a les 24 hores de les eleccions.

 

Comentaris (26)
Narcís ( anem-se'n el més aviat possible .. la maldat com bé mostren/ demostren llurs partits n'és il·limitada ! ) Fa 1 mes
És obvi ser un estat sense remei : ni vol Catalunya ( i PPCC ) espanyola ni vol Catalunya deixi de ser ídem , llavors que cerca que no sigui deixar de ser catalana i deixar de ser generadora/ capdavantera en creixement econòmic i d'altres qualitats/ capacitats ? PD : per què defora no són i deixen ser, fan i deixen fer, viuen i deixen viure ?
Papitu Fa 1 mes
Totalment d’acord.
Edgar Fa 1 mes
D'acord en tot, Cotarelo.
Rafel Fa 1 mes
Visca la república Catalana lluny d'Espanya dictadora represora mafiosa franquista borbònica.
Ay, señor! Fa 1 mes
Me he quedado sorprendida con lo del espíritu santo. Debe ser una ofensa para él porque formando parte del tres en uno, hablar de independencia le puede poner las plumas de punta pensando que el padre y el hijo le pueden pegar el salto y dejarle en la estacada. Y a ver quién le da el alpiste. (Por qué me habré acordado de Cayo Lara?)
joanr Fa 1 mes
Com sempre clar i català. Cal una candidatura al marge dels partits. ANC i Omnium exigeixen candidatura única independentista, si no fan cas bastir una candidatura al marge dels partits.: únic punt del programa declarar la independència en la primera reunió del parlament.
Fastic Fa 1 mes
Hola, la opción del psicólogo, ¿ya la habéis descartado?
entranyable Fa 1 mes
Fabulós com sempre el teu article, No sols la claves sino que aniquiles a a l'enemic de dintre i de fora. Congratulations.
Gabriel Fa 1 mes
Ya está federalista de incógnito por aquí desahogando su amor-odio obsesivo por Cotarelo. Leerle es su necesidad. Lo que para otros es disfrute o aprendizaje para él es un doble sentimiento enfermizo, un síntoma de su desorden que le compele y obliga.
Lo Pau del Terròs Fa 1 mes
Los caspañoles (lo digo en castellano para que se enteren) no tienen argumentos, por eso no pueden dialogar todo lo que les queda es el insulto y la violència. Utilitzan incluso al Espíritu Santo las mitras consagradas.
Presoner núm. 43102002 Fa 1 mes
És veritat que les eleccions castellanes són bastant irrellevants, ja que com ens han demostrat a bastament contra nosaltres, de Podemos a Vox tots estan d'acord: "aplec de pastors, ovella morta". Però una bona castanya a l'estultícia junquerista si més no reforçaria les veus independentistes dintre el partit, ara emmudides per la "legitimitat" de les enquestes del CIS
Groc Fa 1 mes
Gracies Cotarelo per venir desde Madrid a obri els ulls als independentistes catalanas ,de que Junqueras i ERC per aquet ordre no son de fia Soposo que no es gens partidista .Que tots els retrets contra ERC tenen fonament polític. Si amb els seus comentaris ,fa que no sels voti ,segurament que el PSOE i JxC li agrairan profundament
Pere IV Fa 1 mes
Josep C. Vergés: No he dit cap mentida. Reitero tot el que he escrit a propòsit de "El Món" i "El Nacional". No sento cap plaer denunciant-ho, però la paciència té un límit i callar equival a col.laborar amb els fets denunciats. Cotarelo i d'altres digníssims col.laboradors són la cara bonica i visible de la moneda. Correspon als lectors adonar-se de la cara lletja... i denunciar-la. Vull la llibertat de Catalunya, però no hi arribarem posant-hi un ciri a Déu i un altre al diable.
Estás muy mal Ramoncín Fa 1 mes
El artículo es tan obviamente absurdo e irreal que no vale la pena comentar nada. Pues eso, que te vaya bien por San Julandrón de Ramis y cuídate ktalanet de socarrel.
Angelblau Fa 1 mes
Jo també estic d'acord amb vostè.
Jo Fa 1 mes
Si no hi ha unitat d acció no hi ha res a fer. A més, sembla que ningú s'atreviria a fer President en Puigdemont. Jo encara estic esperant que ho faci en Torrent. Quin patriota el Torrent. I l'ANC , com sempre, desubicada i collint flors.
Josep C. Vergés Fa 1 mes
No es pot malparlar amb mentides. El Món és un bon diari. Jo sovint el cito. I aixopluga Cotarelo, cosa que no fa ningú més. També és mentida malparlar de El Nacional. Llegir no fa cap mal. Mentir sí.
gepeto Fa 1 mes
S'imagina com sera voste cotalelo en el futur ? Jo si el veig de tertulia a alguna TV d'España i renegant dels Torra,Puchis i demes personatges per cobrar el seu sou de cuatre duros perque de catedratic ja no li dona ni per alpiste ,esteu condemnats a loblit....
Xaro Fa 1 mes
Gràcies Ramon. Tu parles clar i català.
Albert Berrio Fa 1 mes
Cotarelo, la unitat només té sentit si hi ha uns objectius i una estratègia comuna. És en això que s'ha de treballar. Un cop aconseguit, la unitat vindrà sola.
image/svg+xml