El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espanya s’està veneçuelitzant
  • CA

Bé, doncs ja ho tenim. Tota la dreta espanyola crida als seus partidaris a fer fora el govern del PSOE des del carrer. El líder del PP ja no pot utilitzar un llenguatge més agressiu (“és el més gran traïdor”) contra Pedro Sánchez i Albert Rivera parla d”humiliació permanent”, tots dos mirant de reüll les enquestes que disparen el suport a Vox entre els electors espanyols. N’hi ha hagut prou amb la modestíssima figura del “relator” perquè la dreta vagi a buscar el mosquetó de l’avi amb les dents serrades i fúria visigòtica.

 

Tornen les trinxeres de la Guerra Civil i el postfalangisme està decidir a prendre el poder, de la forma que sigui i costi el que costi. La societat espanyola reconstrueix la divisió d’Antonio Machado amb l’única novetat dels dubtes del PSOE, que s’haurà de plantejar, d’una vegada per totes, si pensa continuar acceptant el marc mental de la FAES o, d’una vegada per totes, desplega la bandera tricolor dels avis, la que ells mateixos van trair quan la maleïda Transició.

 

La crisi catalana està convertint Madrid en Caracas i a Pedro Sánchez en Maduro, mentre Casado, Rivera i Abascal competeixen pel paper de Guaidó. Vénen temps molt complicats i ja no només per a Catalunya, sinó també per a l’Espanya democràtica. I el pitjor és que no se n’adonaran fins que no tinguin la bota al coll.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa