Espanya ens roba

"Cal tenir present per entendre la reacció dels nostres polítics, que la seva nòmina mai es veu afectada per la depredació fiscal que Espanya practica contra nosaltres"

L’eslògan “Espanya ens roba”, encunyat en el seu dia per Solidaritat Catalana per la Independència, continua essent la millor definició de la situació econòmica de la nostra nació. És dur? Segurament. Però cap procés d’independència ha culminat amb èxit sense actuar amb duresa i contundència. Tant de bo entengui ben aviat això l’independentisme català. Serà aleshores quan comenci a existir alguna possibilitat per deixar de ser espanyols.

Pel cap baix, segons diuen les xifres oficials i reconegudes, són uns 450.000 milions d’euros el que ha saquejat Espanya de Catalunya des del 1986 fins avui, via espoliació fiscal. Sobre la incidència que suposa aquest pillatge en la pèrdua de competitivitat de l’economia catalana o en la degradació dels nostres serveis socials, són moltes les veus experimentades que han fet el balanç d’aquest desastre. Ara bé, hi ha conseqüències molt més humiliants que ningú no vol explicar. Vegem-ho.

Primer de tot, cal dir que l’estatus polític de la nostra nació és el d’una simple colònia que està sotmesa amb un cinisme absolut als tres flagells que defineixen tota situació colonial, és a dir, la submissió política forçada, l'espoliació econòmica sistemàtica i la substitució de la llengua i de la cultura pròpies per les de la metròpoli. És per això, que una part substancial de la població espanyola troba normal i lícit que els seus governs practiquin el lladronici amb Catalunya. Per dues raons: perquè consideren que Catalunya és seva i perquè se’n beneficien magníficament

La situació que es deriva de tot plegat és que els impostos dels catalans serveixen per pagar el sou i les subvencions electorals dels polítics de Vox, C’s, PP i també les del PSOE de “la cal viva”. Sense oblidar que també mantenen a la guàrdia civil i a la policia espanyola que es passeja pels carrers de Catalunya amb l’aire del conqueridor i que ens atonyina per ser independentistes. En definitiva, els nostres diners serveixen per mantenir als que ens odien, i això en converteix automàticament en l’únic poble del món que paguem perquè ens peguin. Voleu un escarni més gran?

 

Cal acceptar que una part del producte del nostre esforç va a raure a mans dels que malden per anorrear-nos. I mentrestant, els partits catalans (amb l’excepció dels dos anys de Solidaritat Catalana per la Independència) han fet els ulls grossos davant aquesta continuada vexació col.lectiva. Encara recordo quan l’any 2006 Catalunya Acció presentava en diversos actes per tot Catalunya les dades sobre l’espoliació fiscal. Molts dels assistents, tot veient les xifres que s’exposaven, no s’ho acabaven de creure. “Com ens poden robar així?”, es preguntaven. Després, altres organitzacions (com el CCN), van seguir el mateix camí fins a aconseguir que l’”Espanya ens roba” interpretés perfectament el clima que es respira entre els catalans quan parlem d’aquestes coses. 

Durant gairebé quaranta anys, cap govern de la Generalitat ha aconseguit aturar, o reduir, aquesta continuada sagnia a la qual està sotmesa Catalunya. De fet, ni ho han denunciat de forma oberta perquè els fan por les respostes i reaccions que arribin des de Madrid. El seu discurs és tant poqueta cosa que no saben mai què dir quan els espanyols ens acusen d’insolidaris, garrepes i escanyapobres. Són el reflex de la impotència. Però també cal tenir present per entendre la reacció dels nostres polítics, que la seva nòmina mai es veu afectada per la depredació fiscal que Espanya practica contra nosaltres. Ells sempre cobren a final de mes. 

 

Comentaris (32)
Yaneraselmejó Fa 2 dies
Osea que es Cataluña la que roba a España, no? La solución es facil: expulsar a esos quejicas ladrones y así iremos mucho mejor. Y seremos ricos.
España no puede robarse a sí misma Fa 1 día
España no puede robarse a sí misma, sólo a través de la corrupción. España = Cataluña como Catalula es = España. No son objetos independientes el uno del otro.
Ciutadà emprenyat Fa 2 dies
Espanya ens roba a mans plenes i després ens deixa els diners que ens ha robat amb interessos. A això en diuen alguns"fons de rescat de les autonomies". Què és realitat és un doble robatori. Però mentre anem aguantant ells ens aniran expoliant i malbaratant els nostres diners amb aeroports com el de Huesca i Castelló, rescatant autopistes a Madrid i indemnitzant al Florentino per la estafa del Castor. Espanya, segueix sent un país de lladres i bandolers.
Seguimos con esto Fa 2 dies
¿De verdad? Con la presión fiscal autonómica de verdad dice que el resto de España está robando a Cataluá. Con los más de 2 rescates del sistema catalán desde las cuentas nacionales, ¿de verdad el resto de España roba? Venga, los nacionalistas dais verdadero miedo a la hora de tergiversar los datos por lo que sea. Cataluña es la cuarta región más rica por PIB per cápita de toda España. Es un egoísmo llorica insoportable.
Jordi pujol Fa 2 dies
Espanya ens roba!!!! Jo no ehhhhh!!!! Ni la meva familia, ni el meu partit i tv3 a sobre em renta la imatge, en fi.
jo Fa 2 dies
Sorry, Madrid ens roba.
copal bot Fa 3 dies
La conseqüència del espoli monstruós i manca d'inversions, son els trens de Rodalies tercermundistes, els peatges, les esperes en sanitat, la persecució cultural, ets. ets. Sobretot el futur immediat dels nostres fills. ll*ll
Santo Job Fa 3 dies
Que ha fet Espanya amb i per nosaltres? Carreteres? Hospitals? Control de fronteres? Incorporació a la UE? Serveis d´intel.ligència? Defensa militar? Llei electoral? Competències transferides? Lleis per defensar i conservar la llengua i la cultura catalanes? Estat del benestar? Pensions i seguretat social? BAH! I a banda d´això? Que ha fet España per nosaltres? Ja us ho diré jo: RES! ABSOLUTAMENT RES!
Ramon Fa 3 dies
Hi ha qui es creu que, un cop Espanya ja no ens robi, aquí lligarem els gossos amb llonganisses. I això és el que jo em temo. Em temo que prendrem decisions que només duen al desastre (lligar gossos amb llonganisses és estupidíssim; d'entrada perquè se les mengen). Haurem de posar seny. Haurem de cenyir cupaires i pudents a les adolescències polititzades. Hem de seguir la pauta de Kafka: no n'hi ha prou amb el procés, hem de fer també una metamorfosi.
Ramon Fa 3 dies
Espanya ens roba i, tot i que el robatori té una intenció política, un cop establerts els fluxos econòmics amb les seves consegüents xarxes clientelars no és tan fàcil de revertir-ho. Ni tan immediat. Però també ho dic, que, en cas que la Catalunya independent caigués en grapes de les esquerres dites "transformadores" amb raó -perquè tot el que toquen ho transformen en merda-, acabaríem aviat enfonsats per més que Espanya ja no ens robés.
Ramon Fa 3 dies
Al meu parer, en lloc de canviar d'argument com ho feia Maxwell Smart tan bon punt es quedava en pilota dialèctica picada, el que hauríem de fer és defensar les posicions. Siguin les nacionals, que són les que ens donen dret a l'autodeterminació. Siguin les econòmiques, que té collons que, qui les posa en primer pla, després no sàpiga defensar-les (Junqueras) o les negui directament (Rufián).
Ramon Fa 3 dies
A sota un sabatot es diu "internacionalista" però en canvi titlla la nació catalana de "tribu".
Ramon Fa 3 dies
Espanya obre o tanca l'aixeta del finançament en funció del signe polític de la Generalitat. Només arribar Artur Mas a la presidència, els sociates van deixar de pagar una partida compensatòria que bé que la pagaven quan hi havia hagut el tripartit. No havia canviat cap llei. Ni cap acord de finançament. Només havia passat que el govern de la Generalitat havia deixat de ser sucursalista. I com allò, tot. L'espoliació és certa però és conseqüència. Instrument. No pas la raó del c
Ramon Fa 3 dies
Fixeu-vos com, quan tot el catalanisme polític des de la democràcia cristiana fins els comunismes més radicals estava o figurava que estava pel redreçament nacional identitari, històric, lingüístic, la reacció d'espanyols i botiflers era que en realitat el que ens movia era la pela i per tant érem insolidaris. I ara que hi ha hagut qui ha volgut centrar-ho tot en la pela, la reacció d'espanyols i botiflers és que en realitat el que ens mou és la identitat i per tant som nazis.
Vicente Ferrer López Fa 3 dies
Lo que usted dice sr Spot es muy atrevido y ya saben aquello de que la ignorancia es muy atrevida. Que a usted le roba España se demuestra con documentos, debería de enseñar su declaración de la renta y yo le diré a usted si tiene déficit o superávit con el estado respecto de sus impuestos. Porque conozco mucho independentista que gana mil euros y dice que no se quien le roba... hay qué ganar mucho dinero para estar en déficit, se lo digo yo. A parte de todo esto piense que su vecino
FranCesc Fa 2 dies
Siempre es útil tener un “experto” que tilda de ignorantes a los demàs... Podríamos empezar porque fuera el Sr. Ferrer que nos enseñara su renta.
Ramon Fa 3 dies
Que la primera raó catalana per la independència no sigui econòmica no contradiu que alguna altra sí que ho hagi set, homen. Per cert, saps on també porten més de mig segle dient-se sempre rebels? Doncs a Cuba. S'ho diuen els afins a la tirania. I tenen els pebrots de referir-se al període anterior com "la dictadura". No com "la dictadura anterior", no. "La dictadura". Com si el castrisme no en fos!
ciutada del mon Fa 3 dies
no ramon sino va de diners de que va de identitats tribals en ple segle 21 on la humanitat anira ben aviat al espai , i a marte no has vist ramon star wars fins i tot a la galaxia es federan, a que no t'enteres ramonet, les tribus medievaks identitaries ja s'han acabat les tribus identitaries n'hi ha una cosa que es diu unio europea i globalitzacio ramonet a veure si de una p vegada t'enteres.
ciutada del mon Fa 3 dies
res et presentes i a veure si treus 1 0 2 escons el teu sostre es 4 jajajaajajaj, ah i te emportes de segon al xarnego cotalelo, u de conca i un murcia indepres furibunds jajajaja lo que n'hi ha que veure de la estupidessa humana.
Ramon Fa 3 dies
Ser independentista perquè Espanya ens roba? Quina bajanada. És just a l'inrevés: Espanya ens roba perquè som independentistes. O perquè no ho siguem. Que potser us penseu que si una regió receptora reclamés l'atodeterminació, se l'acceptarien? Qui es pensa que això va de diners demostra no conèixer els espanyols.
sempre rebel Fa 3 dies
Tu no has llegit gaire història d'Ecspanyistán oi? perque et penses que van aconseguir marxar de l'esclavatge, humil-liació i expol-li totes les colonies que va tenir la grande i rància?
Fart d'hipocrites Fa 3 dies
L'anàlisi és incompleta...espanya ens roba i ens insulta (val adir se'ns pixa a sobre). Ara cal veure perquè ho permetem.
Pako Jones Menda Fa 3 dies
Sense oblidar, la col-laboració trenada pels sipais.
image/svg+xml