Espanya, una dictadura al sud d’Europa

"Una de les fal·làcies més grans d’aquests darrers setanta anys és considerar l’Estat espanyol un Estat democràtic"

El feixisme a Europa va tenir uns efectes tan esfereïdors, a mitjan segle XX, que avui dia als europeus se’ns fa molt difícil reconèixer-lo amb una altra cara. Creiem que el feixisme va ser únicament holocaust, judicis sumaríssims, tortures cruentes, assassinats als vorals de les carreteres... Doncs no. El feixisme va aprendre a contemporitzar i té cares molt més sibil·lines que tot allò. A Espanya, concretament, no ha perdut mai el poder. En va tenir prou de fer tres coses: tenyir-se la camisa, envernissar les institucions i traspassar el poder de Franco al Borbó fent-li jurar els principis feixistes que havien regit fins aleshores, entre els quals la ‘unitat d’Espanya’ com a dogma de la nova Sagrada Inquisició.

Una de les fal·làcies més grans d’aquests darrers setanta anys és considerar l’Estat espanyol un Estat democràtic, un Estat de dret polític. Talment com si amb la mort d’aquell cabdill sanguinari hagués  mort també la seva ideologia. Un Estat de cultura totalitària, de principis tirànics, no esdevé democràtic com el qui prem un interruptor. Calen anys, segles de formació individual i col·lectiva per assolir aquesta maduresa. La té la Gran Bretanya, la té Bèlgica, la té Catalunya, però no la té Espanya. La tenen alguns espanyols, com els que s’han solidaritzat amb Catalunya des d’Andalusia, per exemple, però no l’Estat. L’Estat no l’ha tinguda mai i és encara a les beceroles de tenir-la, perquè la cultura democràtica no s’obté fent comèdia en un Congrés o en un Senat i celebrant eleccions, sinó que ve de dins i es demostra en els conflictes polítics. El demòcrata escolta, el feixista imposa; el demòcrata enraona, el feixista empresona; el demòcrata celebra un referèndum i compta els vots, el feixista emmordassa la societat i n’apallissa els votants.

Tota l’anomenada Transició espanyola va ser tutelada pel feixisme, feixisme estructural, feixisme reial, feixisme polític, feixisme jurídic, feixisme uniformat..., i aquest feixisme, que mai no ha estat portat davant d’un tribunal penal internacional per crims contra la humanitat, és el mateix que amara avui les parets de totes les institucions de l’Estat espanyol. Per això els dogmes del feixista Franco, com ara la unitat d’Espanya, la negació de l’existència nacional de Catalunya o el dret del poble català a decidir per si mateix, romanen inalterables i les persones insubmises són forçades a l’exili o empresonades i condemnades a penes superiors a les d’un assassinat després d’haver patit una vulneració flagrant i escandalosa dels seus drets més bàsics.

Recordem l’asseveració de Felipe González, el 1984: “El terrorisme al País Basc és una qüestió d’ordre públic, però l’autèntic perill és el fet diferencial català”. Doncs bé, aquest és l’objectiu d’Espanya avui: dinamitar el pacifisme tradicional català per mitjà d’agressions del govern espanyol, dels tribunals jurídics i de les seves forces paramilitars per tal d’associar independentisme amb terrorisme i intentar convertir Catalunya en un nou País Basc. D’aquesta manera, Catalunya deixaria de ser un “perill” per a Espanya, perquè s’hauria convertit en una mera “qüestió d’ordre públic” (!). A aquests extrems arriba l’odi espanyol a tota defensa pacífica de la discrepància política. Fer de Catalunya un nou País Basc, pensa Espanya, seria l’excusa per enviar-hi forces d’ocupació en forma de milers de policies i guàrdies civils, i entrar a crits i a puntades de peu de matinada a les llars familiars, encanonar-hi infants a punta de metralleta (com dies enrere), detenir persones innocents, sotmetre-les a interrogatoris brutals, despullar-les dels seus drets, inclòs el d’assistència lletrada, acusar-les de terrorisme i tenir-les entre barrots desenes d’anys.

 

En una dictadura com l’espanyola, un calc de la de Turquia, no calen proves, perquè ja s’encarreguen de fabricar-les les clavegueres de l’Estat. Ara, de fet, la dictadura espanyola ha embogit de tal manera que ja no li cal ni això. En té prou de presentar la tinença de salfumant en una llar com a prova de fabricació d’explosius. Dient-ne ‘àcid clorhídric’, fa més efecte, oi? Ui, quina por! Amb un muntatge com aquest ja n’hi ha prou per construir tot un relat que faci bullir l’olla a través de la premsa del Règim. Això sí, de la comentada connexió entre els atemptats de Barcelona i Cambrils amb el CNI, silenci absolut, prohibit aixecar la catifa.

Va ser el 15 d’octubre passat que el ministre espanyol José Luis Ábalos ens va obsequiar amb aquestes declaracions: “El dret de manifestació que s’invoca té límits, no és un dret absolut que pugui esclafar qualsevol altre dret”. Curiós raonament, venint d’un membre d’un govern que es dedica a esclafar els drets humans en virtut del dogma religiós de la ‘unitat d’Espanya’. El poble català no té només tot el dret del món a manifestar-se contra aquest esclafament, sinó que en té l’obligació per dignitat i perquè acceptar una sentència feixista equivaldria a esdevenir-ne còmplice.

Cada independentista empès a l’exili, cada independentista empresonat per les seves idees, cada independentista perseguit, inhabilitat o apallissat és en si mateix una prova fefaent de la terrible derrota d’Espanya contra Catalunya, de la seva impotència per sotmetre-la i de la desesperació que aquesta realitat li genera. Pega i pega i pega, amenaça, amenaça i amenaça i dicta lleis i més lleis repressives perquè mai al llarg de la seva història ha tingut prou cervell per convèncer cap colònia que la felicitat en aquesta vida rau en la submissió a Espanya. Totes se n’han deslliurat i avui són estats independents. Ara és el torn de Catalunya. I no hi ha marxa enrere. No, no n’hi ha. Espanya, la dictadura del sud d’Europa, ja ha perdut Catalunya, i cadascun dels seus cops de porra és un cop en el buit.

 

Comentaris (37)
Sisco Fa 3 mesos
Sr. Alenxandre Vd, es un provocador dels feixistes, quan escriu els articles, tots els fatxes es sulfuren, però continuï fen-ho perquè te mes raó que un sant descrivint Ñ com un estat feixista.
Dictadura Fa 3 mesos
Veient les cares d,odi extrem al millor estil del ku kus clan o nazi q tenien els indepes increpant i violentant a la gent que volia assistir lliurement a l, entrega de premis d, ahir, s, hacabat la milonga q el moviment independentista es pacific i democratic, son uns feixistes q amb tot el poder a les seves mans farien mes purgues q stalin o pol pot
Clar i català Fa 3 mesos
Per ofegar la veu del poble calen lleis dictatorials. Prohibir un referèndum es anar contra la carta dels Drets a la Lliure Determinació dels Pobles. Així i tal com es va veure al debat del "quatrifachito" als canals televisius parlant de Catalunya la dictadura a tornat a treure el cap si es que alguna vegada en aquesta santa democràcia l'havia amagat. Aquests prominents polítics, del debat a mida de sastre per la parròquia del règim del 78, parlant de la colònia catalana com els putos a
federalista Fa 3 mesos
res de nou altre pobre mercenari a sou de la burguesia lladre com xarnego cotalelo o sudaca fachin, res son merda i merda barata i a sou dels lladres del 3 per cent, si al menys algu dels 3 escriguera be,o aportara alguna idea interesant,encara que radical,com feia per exemple hitler pero aquest trio de tarats, cotalelo sudaca fachin, i aquest pobre home, ah i murcia espot el 4 jinet del apocalipsi zombie indepre jajajaajajajajaaja no aporten res a la humanitat pobres tarats.
jg Fa 3 mesos
por qué nos admitirian en la UE? creo que no admiten otra cosa que sistema democráticos...
David Ambhac Fa 3 mesos
Llegir la història d'Espanya és confirmar el menyspreu a la diferència. Una tradició secular en la derrota, que acaba derivant en la pèrdua continua de poder i territoris. Llegir la història de Catalunya ensenya la veritat que no agrada, doncs fa encara més lògic i avinent l'independentisme. Només per defensar la pròpia essència davant d'un estat que encara no ha après a respectar. Sentint la invariable opinió de l'unionisme, qualsevol se n'adona que la imposició nacional castellan
T'oblides de la primera part, nen Fa 3 mesos
Per anar perdent poder i territoris primer cal guanyar-los. Tots els grans imperis que en el món han estat primer van créixer i després es van enfonsar. Catalunya sempre va estar dins d'aquest imperi espanyol i segueix dins del país que queda d'ell.
El dilema de Alexandre Fa 3 mesos
EStarwater callado parecer tonto o escribir la columna y disipar todas las dudas.
Jordi Estelada Fa 3 mesos
Totalment d'acord. No es pot dir millor. Necessitem ments preclares enfront d'aquells tertulians apoltronats que només es dediquen a intoxicar i escampar verí contra l'independentisme.
Jordi Comasobirana Fa 3 mesos
Pel que es veu, els dirigents d'ERC encara no se n'han assabentat que estem en una dictadura, i tenint com a objectiu arribar a ser la 1a força, volen seguir disputant eleccions com en una autonomia qualsevol amb interessos únicament de partit.
Narcís ( qui pot negar res d'allò dit a l'article ? ) ( ara s'entèn allò de l" atado y bien atado ' ! ) ( manaia-naies armat-s ensems amb togues .. són sobrers els legislatius ! ) Fa 3 mesos
Espanya no existeix, existeix la península hispànica ; l'espanyol no existeix, existeix el castellà ; la cultura espanyola no existeix, existeix la cultura castellana i pre o post derivacions castellanoides . . . o per ventura : hom parla suís .. o belga .. o diu parla ' britànic ' en lloc d'anglès ? PD : a partir d'aquí .. d'aquest estat tot n'és dit ( no cal ser gaire imaginatiu, gaire intel·ligent, gaire perspicaç/ sagaç per a descobrir flaca de tanta baixa estofa ! ) !
Deixa't de bestieses Fa 3 mesos
En llengua anglesa es distingeix entre British (anglès parlat a Anglaterra i altres territoris) i Americanish (anglès parlat a USA). Se sol dir castellà a l'idioma espanyol parlat a Espanya i no sempre; si es parla a Amèrica, Filipines, USA o altres llocs sempre es diu Espanyol.
Paco Fa 3 mesos
Que jodio debe estar el jorobado santo que solo suelta mierda por el teclado.
Lihowok Fa 3 mesos
El multinicks nyol q volta x aquí ja no sap on abocar la seva ferum, au vés a plorar a Mingorrubio !!
Molt bé. M'encanta la frase: Fa 3 mesos
Pega i pega i pega, amenaça, amenaça i amenaça i dicta lleis i més lleis repressives perquè mai al llarg de la seva història ha tingut prou cervell per convèncer cap colònia que la felicitat en aquesta vida rau en la submissió a Espanya. Totes se n’han deslliurat i avui són estats independents.
Lluís Pep Fa 3 mesos
Espanya és una presó de pobles. La democràcia només s'aplica als castellans
Antonio Fa 3 mesos
Espanya país podrit dictador mafiós i lladre Visca la república Catalana lluny d'Espanya
Jo Fa 3 mesos
Mdrid el cancer de la peninsula. A veure si comencem a pensar en com acabar amb el gos.
Totalment d'acord Fa 3 mesos
Portem diverses campanyes des de l'1-O i en el que diuen els unionistes sols veig odi a la llengua i la identitat catalanes. Mai res que pugui respondre, ni una mica a la pregunta "que ens aporta als catalans pertànyer a España?". Odi a la nostra llengua, 16.000 milions d'espoli, imposició de simbologia franquista...
Casiopeo Fa 3 mesos
El seu odi i el de catala i suis i bretol es impresionant ,li queden molts anys de eser espanyol senyor alexandre prenguisu amb filosofia....
Santo Job Fa 3 mesos
No iba a comentar nada, pero mi ansia imperialista castellana es que me puede. Asi que nada, clavo aqui mi bandera cual erecto pe ne en la cacareante garganta de Jordi (Català i Suís) y doy esta noticia por colonizada.
el teu Fa 3 mesos
"judicis sumaríssims, tortures cruentes, assassinats als vorals de les carreteres" vaya, en eso Franco y Santo Companys opinaban igual ;)
image/svg+xml