El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espanya acceptarà una victòria dels independentistes?
  • CA

D’acord, senyors de Madrid. Anem a les eleccions que han decidit Mariano i Soraya sota les regles de joc de vostès, amb l’autogovern destrossat, amb dues persones injustament tancades a la presó -en espera que n’entrin moltes més-, amb multes i confiscacions i amb la meitat del Govern legítim a l’exili. Tot i així, d’acord. Però el 21 de desembre no només poden tenir opció de guanyar els partits unionistes. Si guanyen -i tenen tot un estat a favor- els independentistes, tots, acceptaran la derrota i quatre anys, legítims, com a comunitat autònoma de règim comú.

 

Però, si guanyen els independentistes, què ofereix la democràcia espanyola? Més presó, més confiscacions, més repressió més exili? Un altre 155? El president Puigdemont, des de Brussel·les, ha assenyalat perfectament quin és el nucli del problema: Poden guanyar els independentistes? I, si guanyen, han d’aplicar els programa polític dels unionistes per evitar la presó?

 

La democràcia espanyola passa un test d’estrès. De moment, ha respost amb repressió i amenaces. Veurem com actuen sota el focus internacional. Tot és possible, però ja no tot està per fer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa