És un garrot o és un bumerang?

"A Catalunya, les ordres del PP són, des de sempre, un poderós element de mobilització capaç d'omplir les urnes i els carrers"

Les amenaces de Madrid contra càrrecs electes i funcionaris tenen un efecte intimidatori seriós i massiu. No és irrellevant que, des de l'Estat, es pugui confiscar l'habitatge i les propietats a qualsevol que signi alguna cosa relacionada amb la convocatòria de l'U d'Octubre. Dit això, enviar milers de cartes amenaçadores a la Generalitat i els ajuntaments pot tenir un efecte bumerang difícilment mesurable des dels restaurants on decideixen les elits de Madrid. Aquest dijous, en un debat a Terrassa, tot això ha quedat clar quan les conselleres Borràs i Serret han compartit determinació -però també temors- amb David Clarà, un regidor de Podem a Barberà del Vallès que també ha estat intimidat -per carta- per l'Estat. Madrid no deixa espai per a dubtosos, però és que potser n'hi ha massa.

 

En el referèndum de l'U d'Octubre hi haurà implicat tot el catalanisme polític, a més d'una part de l'espai polític que representen els comuns i fins i tot el PSC. A Catalunya, les ordres del PP són, des de sempre, un poderós element de mobilització capaç d'omplir les urnes i els carrers. "Si tu no hi vas, ells tornen", deien els cartells electorals de quan el PSC era vist com alguna cosa més que un apèndix -submís- del règim del 78.

 

 

Les elits de Madrid aposten per la repressió com a única eina per aturar l'emancipació política de la societat catalana. Però la por no ha aturat mai la història.

 

 

Comentaris