Es pot fer tot menys el ridícul

"De moment, encara és millor ser fill polític d'en Jordi Pujol que d'en Joan Saura"

De la compareixença del President em criden l'atenció dues coses: primer, molts destaquen el to incisiu però respectuós (PP a banda) de les preguntes. Com volent dir que la bona educació és alguna cosa excepcional, que, per defecte, una comissió parlamentària equival a sang i fetge. Segon, l'important és que el president ha comparegut i prou. Victòria de la democràcia. Exercici de transparència. Una foto que el procés necessitava. Mas supera un camp de mines. Tot quant tòpic de rebaixes se us acudi. Ara bé, fets concrets, ni un. Ni un.

És preocupant que vist el que vam veure, sembla que el de menys siguin els fets. Abans d'ahir l'important era la batzegada i el titular fàcil. Fins i tot Joan Herrera va etzibar un "vosté no compareix aquí com el President de la Generalitat. Vostè compareix aquí com a col·laborador de Pujol i home de Prenafeta".

El respecte institucional no l'hauríem de perdre mai, ni que només sigui perquè, de moment, encara és millor ser fill polític d'en Jordi Pujol que d'en Joan Saura.

El nivell de raonament que ens van fer escoltar abans d'ahir al Parlament alguns representants del poble va ser molt pobre. Diverses vegades es va deixar caure la idea que "per no saber res de la corrupció, vostè ha arribat molt lluny". Com assumint que ser polític i net és gairebé impossible.

Tot plegat està a anys llum del que la gent demana. Aquests sainets estan lluny de la regeneració.

Això del dilluns no em va semblar l'"oportunitat d'explicar-se" per al President. Va semblar un intent d'activar el ventilador de la merda. Va semblar que al parlament del meu país hi ha uns tipus que, quan tenen davant seu al President per parlar de coses tan grosses com la corrupció, no poden esgrimir més que fulls de diari, preguntes de manual, mítings precongelats i arguments de tertulià. Em va semblar que fèiem el ridícul. I citant aquella frase d'un il·lustre membre d'Esquerra Republicana, president de la Generalitat, "en política es pot fer tot, menys el ridícul".

 
 

Comentaris