És Llarena feliç?

"Aquesta és una societat molt vertebrada i tothom coneix algú o algú que té algú a la presó, a l'exili o que viu en la incertesa, pendent d'un sistema judicial que forma part de la repressió"

No recordo quan vaig conèixer Josep Rull. Diria que potser va ser entrant o sortint del bloc de pisos on vivia amb la meva família, al barri de Ca n'Aurell de Terrassa. Ell hi tenia amics, allà. Amb els anys vam anar coincidint una mica per tot arreu, ell des de la política i jo des del periodisme. Ha passat molt de temps -tots dos estem en la cinquantena- i ara som amics. Sempre ens ha agradat xerrar de la nostra ciutat, sempre ens ha preocupat el futur del nostre país i sempre ens ha apassionat l'univers que va crear Hergé. De tot això en deriva un objectiu -modest- mútuament confessat: No ens volem morir sense veure com canvien l'estàtua al Comte d'Ègara, monàrquic i franquista, per una de Joaquim Ventalló, el traductor que ens va fer arribar la llengua escrita a través de les aventures de Tintín. Fa uns dies ens vam veure darrere sis o set portes de ferro, a la presó de Lledoners. Va ser una conversa entre dues persones adolorides per l'abisme que causen un vidre i un telèfon en mig metre de distància. 

 

Demano disculpes als lectors per aquesta deriva emocional, de zero contingut periodístic. Però és que aquesta societat, més enllà de la política, està patint un xoc, precisament, emocional. Parlem d'una societat molt vertebrada, on tothom coneix algú o algú que té algú a la presó, a l'exili o que viu en la incertesa, pendent d'un sistema judicial que forma part de la repressió tot ocupant-se de definir la intensitat de la represàlia

 

 

Avui publiquem una entrevista amb Josep Rull plena de claus polítiques i estratègiques. Vostès, si els sembla, les llegiran i interpretaran. Nosaltres hem volgut subratllar l'ús de la crueltat com a forma de combat per part de les elits de Madrid. "Suposo que el prevaricador Llarena se sentirà feliç quan em perdi els Reis amb els fills", diu Josep Rull. Jo també ho suposo. Però no està guanyant perquè així no es guanya, només s'ajorna la derrota.

 

 

 

Comentaris