És Espanya qui necessita un pla B

"Seria un error greu caure en el parany madrileny i no intentar fins al darrer instant el pla A, la restitució del Govern legítim del 27 d'octubre"

L'independentisme corre el risc de caure de quatre grapes en el parany de Madrid, que pressiona política i judicialment per forçar ERC i JxCAT a dissenyar, a gust dels interessos partidistes de cadascú, un pla B a la restitució del legítim Govern del 27 d'octubre i provocar així una fissura en el moviment. El bloc del 155 ha perdut per tercera vegada des del 27S i ara pretén provocar una trencadissa en el bloc republicà perquè es rendeixi i accepti que, com a molt, podrà gestionar una autonomia intervinguda sota l'amenaça permanent de presó i repressió. Seria un error greu caure en el parany madrileny i no intentar fins al darrer instant el pla A: Restituir el Govern legítim, amb la composició que sigui però decidida pels mateixos implicats i no per Madrid i els seus jutges. I després, començar a fer República, amb els tempos i les decisions que permetin anar guanyant el xoc permanent amb un Estat avesat a la guerra bruta.

 

L'excepcionalitat de la repressió espanyola obliga a trobar solucions excepcionals, però en cap cas no es pot renunciar a la primera de canvi a la legitimitat de la institució i dels seus legítims representants. Qui ha de quedar en evidència és el règim, no l'independentisme, que ha guanyat a les urnes en unes eleccions amb presos polítics, exiliats i un Estat i un sistema mediàtic en contra.

 

 

En definitiva, és Espanya qui ha de tenir un problema. Els resultats del 21D només li deixen dues possibilitats: Enterrar el règim del 78 i refundar l'Estat per democratitzar-lo política, social, nacional, econòmica i judicialment, i això inclou un diàleg polític amb Catalunya que desemboqui en un referèndum a l'escocesa, o rebutjar els resultats del 21D, perpetuar el 155 i consolidar un sistema corrupte i autoritari on els lladres del selecte club del 78 estan en llibertat i els demòcrates són la presó. Espanya sí que necessita un pla B. O no sobreviurà massa temps més.

 

Comentaris