Aquesta setmana s’obre el cas Palau, que va traure cresta com a cas Millet i que ara es diu 3 per cent. Si el cas Palau ha passat de Millet al 3 per cent, és exactament perquè, per als que bategen i rebategen casos, és molt més important la implicació de Convergència en tota la trama que no la del mateix president de l’Orfeó Català-Palau de la Música.

 

Potser perquè Fèlix Millet i Jordi Montull són autors confessos de diversos delictes i només cal esperar la pena que dicti el jutge per tancar la història. Per tant, la morbositat correspon ara a Convergència. O potser perquè n’hi ha que s’han marcat un objectiu prioritari per sobre de qualsevol altra consideració: acabar amb Convergència i, de rebot i retop, amb el Partit Demòcrata.

 

És corrupta Convergència? Es va finançar il·legalment a través d’una xarxa de fundacions que culminava amb la que presidia Fèlix Millet? És possible. Els seus dirigents ho neguen en rodó. Però hi ha indicis que apunten en una altra direcció. Ara, el problema és la contaminació de tot el cas.

 

Mentre els qui han burxat en la corrupció del PP han estat alguns jutges honrats, sovint amb interferències ben clares de la fiscalia i altres poders, en el cas de Convergència hi han ficat cullerada tots els poders de l’Estat: la policia, les seves unitats i els seus sindicats, el govern de Mariano Rajoy, la fiscalia, l’advocacia de l’Estat, els jutges, la premsa i tots els components de totes les salses

 

Perquè l’objectiu real no és aclarir la veritat del cas, sinó arrasar aquells que han girat cap a l’independentisme, aquells que l’han convertit en un greu problema de “sedició”. El procés independentista a Catalunya no seria gran cosa si comptés només amb els independentistes habituals. I això s’ha de pagar ben car. Ho han de pagar Convergència i el Partit Demòcrata. Artur Mas, Joana Ortega, Francesc Homs, Carles Puigdemont i tants com calgui.

 

L’Estat aspira a convertir-los en corruptes per desacreditar tot el procés. Per acusar-los de màfia embolcallada en la bandera independentista. Demostrar que Convergència és corrupta equival, per a aquests senyors i aquells poders, invalidar tot el procés. Debilitar-lo. Sumir-lo en enormes contradiccions que poden enfrontar el Partit Demòcrata amb Esquerra i la CUP. Aquesta contaminació és la que dificulta tant saber què hi ha de cert en un cas de presumpte finançament il·legal que amaga un altre gran interès. L’interès del tot l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa