¿Ens desactivaran?

"Comencem a veure articles de premsa, declaracions polítiques i fins i tot vinyetes còmiques en les quals s'incentiva el diàleg per retornar a la situació de pau i harmonia entre catalans i espanyols"

Ha arribat el moment que ens fem una pregunta. Ens l'hem de fer ara que, possiblement, hem arribat a la majoria d'edat en aquest procés independentista que fa anys que ens està educant sobre com funciona la política i els moviments socials. Des d'aquelles primeres consultes més o menys de broma que vam fer els catalans, la ciutadania ha assumit que és la dipositària final del poder polític nacional. Que som nosaltres els qui tenim la possibilitat i l'obligació de dirigir el destí del país. Els polítics, alguna vegada per por i d'altres per veritable compromís, ens han concedit la possibilitat de fer-los de guia, d'indicar-los el camí, de pressionar-los si cal perquè no defalleixin en acomplir demandes que molts catalans exigíem. Això ha tingut un retorn evident: quan alguns d'aquests polítics han estat condemnats a la presó o a exiliar-se la ciutadania els ha donat suport al carrer i a tot arreu on ha fet falta. Aquesta ciutadania que els va encarregar la missió de fer un referèndum. És evident que aquests líders  han sentit l'escalf de la gent en aquests moments terribles que els toca viure. 

Han passat els anys i la solució segueix lluny malgrat els avenços. S'ha establert clarament una majoria en favor d'un referèndum a Catalunya i ha crescut l'independentisme fins a convertir-se en una ideologia central en el context de la societat catalana. A banda d'això, la implicació dels catalans en el procés i certes injustícies judicials i policials generarà, segurament, una marginalitat evident de la dreta espanyola a casa nostra. Ho confirmarem a les properes eleccions. Ara bé, aquells que fa anys que estem implicats en el procés des de la base, des del carrer, des d'accions petites o fins i tot, simplement, a través de les nostres conviccions morals, ens veiem abocats a una situació contra la que, segurament, hem d'estar atents: es prepara el terreny per desactivar-nos.

 

Tinc la sensació, i crec que no sóc l'únic, que els grans poders fàctics espanyols treballen per "desescalar" el conflicte. Comencem a veure articles de premsa, declaracions polítiques i fins i tot vinyetes còmiques en les quals s'incentiva el diàleg per retornar a la situació de pau i harmonia entre catalans i espanyols. També aquí, al país, la política intentarà reduir enormement la pressió que durant aquests anys els ciutadans hem exercit. Crec que haurem de fer front a una pinça, a una doble estratègia catalana i espanyola, per desactivar-nos, per escombrar la pressió ciutadana i retornar el conflicte precisament al lloc on els grans poders volen que estigui: el congrés i els despatxos. 

Al marge de la independència, el gran èxit d'aquests anys ha estat desestabilitzar els grans poders espanyols i catalans a través de la implicació directa dels ciutadans en els temes transcendents de la nació. Els ciutadans, la gent normal, ha aconseguit fer trontollar l'estat i totes les seves forces a través de la participació en la política catalana i espanyola. El carrer s'ha fet sentir per primer cop clarament des de la transició i, evidentment, l'estat, les empreses, els jutges i el rei s'han espantat i s'han esforçat a castigar-nos. Volen que aprenguem la lliçó que el carrer ha d'estar callat i votar cada quatre anys. Han detingut i empresonat a gent, a d'altres els han fet fora del país, han tancat cantants perquè s'han manifestat, fins i tot han atonyinat a nanos. El gran rival, el gran objectiu a batre, la gran peça a caçar per l'estat no era la independència sinó la ciutadania. Volien castigar la gosadia de molts catalans d'intentar exercir la política en primera persona sense passar per les institucions. ¿Ho aconseguiran?

 

Comentaris (11)
Narcís ( a Catalunya/ PPCC se'ns hi té de ' possessió ' així fer i fúmer allò que vulguin .. La conclusió n'és obvia : hem de sortir com llamps d'aquest estat, estat del tot aliè ! ) Fa 5 dies
Allò clar és : per a majoria aclaparadora de comunitats autònomes ( ?! ) de fora .. madrid és espanya i espanya és madrid tot benaurades de sentir-se'n simples províncies d'aquesta sa capital i .. tururut viola ( no n'és d'estranyar gens ni mica quasi totes aquestes esmentades com autonomies o sa administració i municipis a l'hora d'inaugurar qualsevulla cosa àdhuc ses mateixes fires només fumin servir o tallin cintes espanyoles que no pas les autonòmiques ! ) !
Doctor Strangelove Fa 5 dies
L'home del xandall té por que desactivin els independentistes, tot el contrari, el que volem és que continuïn així poder continuar pixant-nos de riure!
Fat Boy Fa 5 dies
Els que es pixen de riure son els que van per autopistes gratis construides amb els teus impostos i al damunt les que vas tu les has de tornar a pagar al peatge. Cornut i pagar el peatge que se'n diu.
Santo Job Fa 5 dies
Ja esteu desactivats. Vosaltres heu marxat dels carrers i els vostres dirigents han signat l´acta de rendició. La formació indepe majoritària (ERC) és govern d´España. No és AL govern d´España, sino que ÉS govern d´España, que ha fagocitat completament l´independentisme republicà i l´excretarà en forma de neoconvergència autonomista al servei del Regne. No cal fer res més. Només vigilar i donar peixet.
Fat Boy Fa 5 dies
El que queda clar es que l'activitat politica no ens conduira a la independencia, ni tampoc les algarades al carrer. Sense abandonar aquests fronts la lluita s'ha de centrar en la guerra economica contra Espanya: boicots, deslocalitzacio fiscal a altres paisos, retirada de fons economics etc. etc. Tot aixo es legal, sense costos i sense bellugar el cul del sofa. I molt mes efectiu. Una accio coordinada pot ensorrar una empresa, diguem el Banc.... sense gaire esforç. Pero, es clar, aixo no es pe
Fat Boy Fa 5 dies
Fa cosa de 20 anys la llet Pascual pretenia vendre sota el titol de iogurt un producte que no contenia bacteris, aixo no es iogurt i per tant la Generalitat no ho va autoritzar. Com a represalia va deixar de comprar llet d'origen catala. Es va armar un boicot i van perdre el 33% de la seva quota de mercat. Es nomes un exemple.
Jöel Fa 5 dies
No, per més que Opus-Erc ho intenti.
Lleida Fa 6 dies
Per mi NO!!. A més per mi mai més no seré espanyola de sentiment . Faré qualsevol cosa pq cap cosa espanyola s'esfibsi!!!. Com els hispanis fan amb els catalans. Sóm enemics conquerits amb les armes
Santo Job Fa 5 dies
Lleida, el sentiment és irrellevant. Mira, quan vagis de vacances sense treure el teu passaport espanyol invocant la teva pertinença al Regne d´España i poder travessar fronteres sense haver de demanar visat, tornes a repetir això. Mentrestant tot el que dius és mentida i tu no fas res de res per Catalunya. Tot un infinit bla bla bla que potser et fa sentir molt i molt catalana, però no et resta ni una miqueta d´espanyolitat. Exerceixes la nacionalitat cada dia de la teva vida sense cap
Uy, que os dejan sin juguete Fa 6 dies
Nunca tantos hicieron tanto el ridículo por tan poco. Que no decaiga la fiesta.
Pep Fa 6 dies
Cert!...És hora de dir: Els diàlegs els farem amb els que ens ajudin a fer la independència .Amb aquests ens hi podrem entendre...però,Espanya ens vol mantenir ,dintre seu ,per pagar impostos (sense estimar-nos)Tant ens costa als catalans cridar que tenim enemics?.. No hi ha res de dolent de pregonar-ho .No abandonem el camí poble català.
Jord Fa 6 dies
Per mi NO
jg Fa 6 dies
el independentismo está desactivado desde el 155 y su falta de respuesta al mismo....si no quereis verlo allá vosotros...
Pere Fa 6 dies
No.