Ens arriba Espanya

"Es tracta d'una reacció en tots els fronts per part de l'alt i mitjà funcionariat -incloent-hi els cossos armats- que se sent qüestionat per les demandes de democratització"

Per primera vegada -almenys de forma tan evident- és l'Estat qui es presenta a les eleccions generals dins del bloc de la dreta. Ciutadans ha fitxat Edmundo Bal, l'advocat de l'Estat que es va negar a obeir (desobediència?) l'ordre del govern del PSOE de rebaixar el càrrec de rebel·lió fins a sedició. Bal representa al deep state que no reconeix la política i que s'autoregula a través dels règims, al marge de si són dictadures clares o democràcies més o menys aparents. Vox encara ho té més clar i, per ara, ja ha anunciat el fitxatge d'un grup de generals per encapçalar tres llistes provincials i la candidatura a l'alcaldia de Palma. I la desfilada -mai millor dit- sembla que encara no s'ha acabat.

 

Tot plegat es tracta d'una reacció en tots els fronts per part de l'alt i mitjà funcionariat -incloent-hi els cossos armats- que se sent qüestionat per les demandes de democratització. Una pressió que els arriba de forma majoritària des de la societat catalana però que també és perceptible entre l'esquerra transformadora espanyola i amb graus diversos de penetració dins de la resta de nacions que Madrid considera perifèriques. Per posar un exemple, Altasu i la Manada -amb la Guàrdia Civil com a protagonista- han empès la majoria de la societat navarresa fora de l'statu quo.

 

 

Un portaveu de Vox ja ha anunciat que el seu partit plantejarà la il·legalització no només dels independentistes, sinó també de Podemos perquè, al seu parer, "tenen bilis antiespanyola". En fi, que ens arriba Espanya, una vegada més.

 

Comentaris