Els catalans hem perdut la democràcia en una decisió abusiva que ni tan sols permet recurs. I el més greu és que el responsable no és el PP, ni tan sols el govern espanyol, sinó tot el règim del 78, que avui s’ha tret l’última careta per deixar al descobert el que és: La successió política de la dictadura franquista. Els tres partits del bloc borbònic envien a Catalunya una administració colonial, que inclou la destitució de tot el Govern legítim, i paralitzen l’acció del Parlament, que queda captiu de les decisions arbitràries del govern del PP.

 

És la culminació coactiva d’un règim d’essència corrupta, que porta quaranta anys enriquint les seves elits a costa de l’esforç de les classes mitjanes. Rajoy i els seus no s’han cregut mai la democràcia, però fins ara en respectaven les formes. Ja no. Catalunya ha entrat en dictadura; ens arriba Espanya per la Diagonal.

 

Ara no hi ha cap alternativa a la constitució immediata d’una República Catalana que s’haurà de defensar. Ho faran el PDeCAT i ERC, també la CUP i, sense cap dubte, l’espai polític dels comuns. Hi seran els sindicats i l la societat civil del país, però també hi esperem els millors alcaldes del PSC, els que ja s’han compromès amb la llibertat dels presos polítics i els drets dels ciutadans de Catalunya en general. És el moment de segar cadenes.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa