El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Emprenedoria i "start-ups" al país
  • CA

Ens hi tornem a posar, un cop passats els mesos d’estiu. Aquest període ens ha deixat diferents notícies tecnològiques. Algunes que es repetixen, any rere any, malauradament, com és la problemàtica amb la cobertura de la telefonia mòbil en diverses poblacions d’aquest país i d’altres, de noves, que ens permeten veure un bri d’esperança, com és el cas de “Startupbootcamp”; una acceleradora que té com a finalitat la de convertir idees en empreses tecnològiques, a partir d’aquest nou curs que comencem.

Un curs que, sense cap mena de dubte, estarà marcat per l’agenda política i, en especial, per la consulta del 9 de novembre, que pot suposar un tomb de dimensions històriques per a Catalunya, en tots els seus àmbits. La pressió i la força de la mobilització ciutadana d’aquest país, envers aquest objectiu, continua viva i més forta que mai, com es va poder veure la passada Diada amb la gegantina i massiva “V”.

Tornant al “Startupbootcamp” cal dir que va obrir, aquest passat mes d’agost el període de recepció de projectes per a la seva delegació de Barcelona, especialitzada en “Internet of Things (IoT)” o el que és el mateix, l’internet de les coses. Aquesta acceleradora d’empreses tecnològiques és una de les més importants del món i ha decidit establir la seva seu a l’edifici Media-TIC, al 22@ de Barcelona.

Empreses de la talla, grandària i impacte de Facebook, Intel, Telefónica, Yahoo, Cisco i Oracle són algunes de les que estan vinculades amb aquesta iniciativa i que ajudaran a tirar endavant les ‘start-ups’ relacionades amb el món de l’internet de les coses i les dades, que s’aixopluguin en aquesta acceleradora.

Ho hem dit moltes vegades. I ho continuarem dient. El futur passa per la tecnologia, la innovació, la creativitat, el talent, l’emprenedoria… I, més concretament, com som capaços de donar forma a aquests conceptes, de fer-los productius, rendibles. La nostra societat ha d’anar cap aquí. Aquest ha d’ésser el camí. Cada cop hi ha d’haver més professionals treballant, innovant, creant, projectant el seu talent en àmbits com la tecnologia, la indústria, les renovables, les bio. En definitiva, sectors punters i amb projecció.

Des d’aquesta perspectiva, és obvi que accions, iniciatives, projectes com la Startupbootcamp són positius i interessants. Ara bé, en cap cas, suficients. Cal anar molt més enllà. I no només amb accions similars, projectes semblants. Cal cercar, fomentar l’emprenedoria, el talent, la innovació des de l’escola, les universitats, el món previ al camp professional. Hem de potenciar en el sistema educatiu la creativitat dels nostres infants. Cal estimular-los el sentit de la innovació i l’emprenedoria. El ser valents, en relació a projectes i iniciatives que puguin endegar. En aquest sentit, la tecnologia és un valor, millor dit, una eina que pot facilitar tot aquest desenvolupament, d’una manera molt clara i favorable. Un instrument, amb unes potencialitats, que pot fer aflorar el talent, la creativitat, la innovació amb, permeteu-me l’expressió, senzillesa i simplicitat. Som-hi. I des del CTecno hi contribuirem, aportant el nostre granet de sorra, per tal que això sigui així.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa