Empènyer Catalunya a l’abisme per salvar Espanya

"Cada flama, cada pedregada, cada excés, és un argument per a l’estratègia franquista de Sánchez, de Casado i de Rivera"

L’abisme és a dos pams dels nostres peus. En sentit literal, no figurat. L’estratègia, dissenyada entre la Zarzuela, la Moncloa i el Supremo, és claríssima: empènyer Catalunya a l’abisme, per tal de salvar Espanya. El valor suprem és Espanya, no una bandera, no un ideal: tot és molt més mesquí. Es tracta de salvar un sistema de poders, de peatges, d’extraccions de recursos, de superioritat cultural i de propaganda per construir marcs mentals que entretinguin el poble espanyol. I que garanteixin la continuïtat pels segles dels segles dels beneficis que una Catalunya escanyada aporta a un Estat desequilibrat, injust i desesperat.

El poder espanyol ha resolt l’equació. Catalunya és tan important per al seu model de negoci (econòmic, polític, cultural...) que no importa el preu que es pagui per retenir-la. Saben que sentimentalment han perdut Catalunya per sempre, però encara pensen que la por i la repressió poden canviar les coses.

Saben que Espanya i Catalunya es troben en un camí sense sortida, i els és absolutament igual. Apliquen tècniques i estratègies del passat a un futur que no saben controlar. Sánchez s’assembla cada vegada més a Rajoy, a Casado, a Rivera, a Abascal. I a Franco. La desesperació porta sempre al bloqueig, a aferrar-se al passat imperial: si vam trepitjar-los no sé quantes vegades, ara també podrem fer que es rendeixin.

Però aquesta vegada és diferent. Ara, l’any vinent o en algun moment dels propers vint anys. Ja no serà igual: Catalunya se n’ha anat, amb unionistes, federalistes i independentistes. Ves a Madrid o Cáceres o Cadis o Segòvia i ho veuràs: és un altre país, pensis tu el que pensis. Potser no et sents del tot d’aquí, potser no veus clara l’aventura en solitari, però allà ja no t’entén ningú. I a l’inrevés és el mateix. Ja no ens entenem, ja no tenim projecte comú.

Serem millors veïns, el dia de demà, que súbdits d’un mateix rei i d’un mateix sistema de poders. Per això ens empenyen cap a l’abisme de l’estat d’alarma, excepció o setge. Cap a l’abisme de la llei de seguretat nacional. Cap a la intervenció de l’autonomia, que és el seu final.

L’autonomia s’ha acabat per sempre. Però encara podem decidir si ens deixem empènyer a l’abisme o no. Això val per a les protestes més enrabiades, les de les flames, les dels contenidors que es converteixen en boomerangs... Cada foguerada, cada pedregada, cada excés, és un argument per a l’estratègia franquista de Sánchez, de Casado, de Rivera, dels mitjans de comunicació amb respiració assistida i odi intravenós, dels jutges, dels paramilitars que estan donant un cop d’Estat espectacularment exitós...

 

Resistència pacífica, constant, adolorida, contradictòria... I sempre pacífica, al 100%. O caure en el parany dels fiscals i dels guàrdies civils, en la seva veritat tramposa i verinosa. Aquest és el joc.

Estan preparats per a la guerra i els estem donant totes les excuses. Ignorant que aquesta fora de guerra la tenim perduda per golejada. L’abisme d’Espanya no és el de Catalunya, per força. Però ens hi estan arrossegant...

 

Comentaris (16)
No es tan complicat Fa 3 mesos
i ells no son tant llestos, si no no seriem aquí.
Mr. Math Fa 3 mesos
el problema de resoldre equacions és que a vegades a l'estudiar la solució es descobreix que l'equació tenia més solucions i que per fatalitat hem triat una solució singular o problematica. L'estat espanyol si segueix aquesta línea creu que sortirà indemne o amb pocs danys i tristement no serà així. Han triat la pitjor solució per a nosaltres però també per a ells i com a mal estudiants no s'han adonat. Només buscaven la via 'fàcil' no la correcta.
Narcís ( el que està passant .. aquest estat o/ i sos politicastres ho han estat cercant tot aixoplucats en poders fàctics mantinguts ! ) Fa 3 mesos
Ras i curt : 1. Al precipici ja hi érem .. d'ací aquella ' enquesta participativa ', d'ací aquell referèndum ! 2. Fora/ a país botxí, els hi és prou siguis català, per a ser ofès, per a ser represaliat ! i 3. Si sent democràtics, sent pacífics i sent pro DDHH, són anys a presó .. els excessos, pedregades o flames què més poden penalitzar ? PD : la covardia així prepotència d'aquesta gent n'és òbvia .. si Catalunya fos poderosa militarment així vessant sang d'éssers humans, n
Com es que no publiqueu tots els comentaris Fa 3 mesos
Si voleu ser ninis només cal que ho digueu i no perdrem el temps fent comentaris.
Son correfocs pacíficos y festivos Fa 3 mesos
Ni caso al botifler Rovira
Ens roben Fa 3 mesos
Volen Catalunya pels diners que des de fa 300 anys ens roben. Abans del 17014 el rei havia de venir a les corts catalanes i atorgar-nos alguna millora-llei demanada si volia que li paguéssim quelcom. Després recullen els impostos, ens en donen una part i es queden el que volen, ni ho sabem. Continuem la lluita sense violència. Crec que caldria fer un llistat dels diners que ens roben, convenceríem molta més gent.
Neus Fa 3 mesos
Salvar Espanya ? Si ja està morta
CARLOS Fa 3 mesos
No te engañes hagamos lo que hagamos van a practicar al violencia igual, si reventamos el pais ya no podran mantener españa ni comprar votos con el dinero catalan como hacen y alli si li q les das en la puta cara
JordiP Fa 3 mesos
Fa molt de temps que estic denunciant que cada NO de Madrit a cada proposta o demanda de la Generalitat, els partits o, fins i tot, del Parlament de Catalunya no era més que una empenta de l'Estat cap la unilateralitat. I que, un cop instal·lats en la unilateralitat, els hi està sent molt i molt fàcil trasladar el problema polític a una qüestió judicial. I, obviament, de aquí al problema d'ordre públic la cosa ve rodada. Han fet con una almadraba: ens han enganyat i ara ens tenen copats
Otro que tal baila Fa 4 mesos
Esto parece el argumentario del buen secesionista. No vale para nada y no cuela.
VCL Fa 4 mesos
Tot suma. Necessitem milers de dia pacífics i milers de nit reventat-ho tot. Europa ha tingut anys per reaccionar, no ho ha fet. El món tampoc, el món som nosaltres i només nosaltres.
xup Fa 4 mesos
nosaltres tambe estem preparats, la por s,acabat
Oriol Fa 4 mesos
A tots els manifestants d'aquesta nit, cal preguntar-los: si volies un país cremat, era més fàcil que els deixessis cremar-lo a ells. Cremar-lo tu és demostrar que et deixes portar per la seva ràbia, que ets com ells.
Fat Boy Fa 4 mesos
No se de que els va servir la resistencia pacifica als kosovars, als croats als bosnis, als danesos el 1940 o als txecs el 1968 i el 1938 o als jueus. Si no arriben a venir Sa Graciosa Majestat i l'Oncle Sam amb el Gran Garrot encara estarien igual, si es que encara hi foren.
Clar Fa 4 mesos
Entre els que incendien esta ple d’infiltrats
Apreteu, apreteu Fa 4 mesos
Y mambo, mambo.