El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els pares de Colau, socialistes, a favor de l’independentisme
  • CA

Ada Colau vol construir una política que pugui superar les fronteres i els Estats perquè, segons pensa, a més, “estan tocats de mort”. Opina que “fa molt de temps que els Estats no són al lloc de poder real; els rics i les multinacionals no tenen fronteres, aquestes només existeixen per als pobres. No vull crear noves fronteres”.

La propera alcaldessa de Barcelona, en el decurs d’un sopar celebrat el 24 de novembre de 2014 en una casa particular, contingut que recull un dels capítols del llibre “Polítics a la carta” (Viena Edicions, 2015), confessa, entre moltes altres coses, que mai ha estat nacionalista ni independentista, tot i que els seus pares, que sempre han estat votants socialistes, si estan a favor de l’independentisme.

Colau està convençuda que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) “no ha cregut mai en el dret a decidir, és una estafa absoluta, ha pujat al carro perquè s’estava morint de casos de corrupció i de polítiques impopulars de retallades. Haurien pogut aplicar fa anys (el dret a decidir) i l’han obstaculitzat. La mobilització ciutadana els ha desbordat. Artur Mas ha estat especialment intel·ligent i molt hàbil, però no és creïble”.

El llibre “Polítics a la carta” desgrana l’opinió de Colau sobre temes personals, socials i polítics a partir d’una conversa de tres hores amb set persones anònimes, de diferents àmbits de la societat, majoritàriament veïns de Barcelona i que no militen en cap partit polític.

En aquest sopar, Ada Colau va explicar quines serien les seves primeres decisions si guanyava les eleccions municipals: “Aturar els desnonaments de la ciutat i reallotjar les famílies en habitatges buits socials i privats que tenim; fer una auditoria econòmica i de funcionament intern de l’Ajuntament; crear empreses publicoprivades i consorcis; i promoure la participació ciutadana per decidir les grans decisions de la ciutat, aplicant el sentit comú”.

El seu objectiu és canviar les regles del joc limitant mandats i sous, impedir l’acumulació de càrrecs públics, eliminar dietes… per sanejar la professió política.

Colau creu que l’activisme social és imprescindible per a una democràcia saludable governi qui governi. De fet, ella porta vint anys d’activisme social i assegura en el llibre que no deixarà de fer-la encara que es passi a la política institucional, com succeirà un cop es constitueixi el nou Ajuntament de Barcelona.

Considera que ella és política de tota la vida, d’ençà que té us de consciència. Té dues assignatures de lliure elecció pendents per acabar la carrera de Filosofia. Ha fet moltes feines i ha compartit molts pisos, i explica que ella i la seva família van estar a punt del desnonament anys enrere.

“Polítics a la carta” recull tot plegat i molt més sobre el que va donar de si el sopar i la conversa amb Ada Colau. El llibre també explica el contingut de les tertúlies al menjador d’una casa particular de Sant Cugat del Vallès amb Artur Mas, Oriol Junqueras, David Fernàndez, Raül Romeva, Mercè Conesa, Joaquim Nadal, Iñaki Anasagasti, Dolors Montserrat i Aleix Vidal-Quadras.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa