Els pactes amb el PSC

"La unitat estratègica ja existeix i es basa en la reculada"

El fet que JxCat i ERC sumin més de quaranta pactes municipals amb el PSC, que els convergents estiguin negociant amb ells per la Diputació de Barcelona i que els republicans es plantegin afavorir la investidura de Sánchez, demostra fins a quin punt els dirigents del Procés tenen pensat seguir fent saltironets enrere amb el somni humit de normalitzar un neoautonomisme en el qual es puguin tornar a sentir segurs. La unitat estratègica ja existeix i es basa en la reculada. Però com que això no ho poden dir, es barallen a estiracabells per veure qui s'empesca l'excusa guanyadora.     

És que és de traca. Mentre abranden la indignació dels independentistes per les injustícies i els maltractes que estan rebent de l'Estat, ells van i hi pacten. I no val que es justifiquin apel·lant a les singulars dinàmiques de la política municipal. Algú que s'hagi presentat en una llista del PSC, per molt que sigui el Pepet de Can Joanet de Castefollit de la Roca, és algú que forma part d'un partit polític que lidera un estat autoritari i que vol acabar amb la nació catalana. Mira Pepet, haver muntat un nou partit.

 

Si fan manetes amb el PSC és perquè, per molt que parlin d'estat d'excepció, el que volen és poder fer política com si aquí no hagués passat res. L'Elisenda Paluzie, que tot això ho sap perfectament, no se n'està sortint. En comptes de muntar una altra manifestació per demanar als partits allò que és evident que no volen complir -"Objectiu Independència"-, l'ANC hauria d'intentar de deixar en evidència la manca de compromís dels partits amb l'alliberament nacional. Suggereixo una idea: aprofitant la bona iniciativa sobre el consum energètic, es podria fer una llista de totes les relacions políticoeconòmiques que hi ha entre les institucions catalanes liderades per independentistes i les oligarquies espanyoles, és a dir Telefónica, Endesa, Indra, Cellnex, Avertis i etc. Si l'ANC fes això, si l'ANC s'atrevís a tocar tendre de veritat, potser la gent començaria a entendre que els pactes amb el PSC són només la punta de l'iceberg.

 

Comentaris (24)
Francesc Fa 5 mesos
Gràcies Astrid, per obrir-nos els ulls. . Nosaltres no em arribat fins aquí per tornar a l'autonomisme. Sempre ens han enganyat. Tots els partits polítics. Tots. Però continuarem demanant allò que vam votar. Incansablement. I qui no vulgui anar a presó que no es presenti. Ningú els va obligar.
Francesc Fa 5 mesos
El problema de CAT sempre ha estat aquest: no tenim líders decents i ens deixem prendre el pél pels nostres polítics, que ens prometen una cosa i després sens pixen a sobre, com molt bé denuncien Cotarelo, Espot o vostè mateixa, i no ho fa l'ANC, perquè també suca beneficis.
rsalva Fa 5 mesos
Si l'ANC no mostra aquests lligams de les cúpules dels partits indepes amb les empreses que denuncies perque no ho feu les periodistes ben informades com tu ? L'independentisme us ho agrairà. Ens cales fets no paraules.
Que no Ramon Fa 5 mesos
Quatre proclames plenes de tòpics catalanistes no van a convertir Catalunya en una nació que ni és ni ha estat, ni mil·lenària ni canònica, ho digui Herder o el seu porquer. Que tu t'ho creus?. Gaudeix de l'onanisme.
Ramon Fa 5 mesos
I és per això, que tot i ser més separatista i antiespanyol que ningú que hagi conegut mai, sempre dic que abans i per damunt d'independentista sóc nacionalista identitari. I que d'aquests dos adjectius, el més important és el segon.
Ramon Fa 5 mesos
Catalunya és una nació canònica. Poques en trobaríem, de més clares, completes, indisxutibles. Tanmateix, la resistència a l'assimilació, a la castellanització, a l'extinció, té idèntica lògica per a tot quant català que no tingui Catalunya per.nació. L'autodeterminació és un dret nacional però la resistència a ser exterminat és inherent a qualsevol condició de vida. Ho tenen les carxofes i tot.
Ramon Fa 5 mesos
Què us deia? Al ciutadà del món, li rasques una miqueta la pàtina d'estupidesa, només una miqueta, i de seguida ja hi veus el nacionalista espanyol que pretenia amagar-se rere la disfressa.
Ramon Fa 5 mesos
Catalunya és una nació canònica d'acord amb la definició de Herder. D'acord amb la definició de Renan en vam ser durant mil anys però ara pot ser discutible per causa de la colonització espanyola que hem sofert. Però Espanya no és nació des de cap de les dues definicions.
La gran hipocresia !! Fa 5 mesos
Sentir anomenar "psc" al PSOE em produiex urticària mental i mal d'orelles.
La major estupidesa dirigida a estúpids .... Fa 5 mesos
..... és voler fer creure que existeix la Nació Catalana. Aquest ens imaginari no ha existit mai, només és propi del nacionalisme catalanet iniciat a la fi del segle XIX i cal ser molt estúpid per empassar-se aquesta bola.
Ramon Fa 5 mesos
Ni sóc sospitós de no tenir el PSC per enemic. És més, per mi és la personificació política de l'enemic. Tanmateix, s'hi pot pactar. No ara. No això. Però, pactar, en genèric, es pot fer amb tothom. El primer partit català que va pactar amb el PP, i quin PP: era el de Vidal Quadras!, va ser ERC No defenso aquell pacte. Però, el del Majestic, i tant! Va ser el més profitós per Catalunya fet per cap Govern de la Generalitat.
Odisea Fa 5 mesos
Desde que el PSC.o sea PSOE,voto en contra del corredor mediterraneo junto al PP.en el parlamento Europeo ,de esto hace tiempo ,yo jamas volvi a votar al PSC. ni lo votare hasta mi muerte.
TSSO Fa 5 mesos
L'exemple és Terrassa, va dimitir quan el 155 i va fundar el seu partit. Ara, si hem d'esperar que ERC, CUP i PDCAT ens portin a la independència anem arreglats. Hem de ser el poble qui lideri això amb un partit nou que duri fins l'endemà de la independència.
Ramon Fa 5 mesos
Amb la mamarratxada aquesta dels "ciutadans del món" cal actuar des d'un doble pla. Òbvianent qui se'n reclama sol ser algú molt estúpid, com la teòrica mateixa de la pròpia mamarratxada. Però l'impuls al darrere de la mamarratxada prové del nacionalisme espanyol i té com a target l'estúpid català progre. És una estupidesa adreçada a estúpids però la intenció no és estúpida. La prova és que, poc o molt, al nacionalisme espanyol li funciona. Sempre capta algun estúpid.
Ramon Fa 5 mesos
Certament, el PSC té per objectiu l'extinció de la nació catalana i per tant és enemic mortal de tot català digne. Però això no data de fa dos anys. Això ja era així quan els tripartits. Això data de fa prop de 40 anys.
Carles Viñals Casado Fa 5 mesos
Més de 2M de catalans -i ja té mèrit en les condicions que ho feren!- votaren l'1-O 2017, el 92% per la independència. La direcció política, amb ERC en destacadíssima posició, ha aixecat covardament la bandera blanca, amb l'agreujant de fingir cínicament que resisteix. Els 2M estan SOLS, i si alguna cosa resta a fer no cal explicitar-la, car està en la ment de tots i qualsevol d'ells pot començar-la. Qualsevol moment és el millor.
Totalment d'acord Fa 5 mesos
Estic fins als ous de llaços i declaracions altisonants. Què pensen fer per assolir la independència? Han entès ja que hi ha d'haver enfrontament, que hem d'ocupar el carrer i no moure'ns, que els hem de provocar (i patir) costos? L'autonomisme és un carreró sense sortida, cap partit autonomista tindrà mai més el meu vot.
A federalista i a ciutadà del món Fa 5 mesos
Quantes mostres de solidaritat des d'Espanya dieu que hi va haver quan els atemptats de la Rambla? I quan l'accident de Germanwings (sólo eran catalanes)? I de l'a por ellos no teniu res a dir? Cap solidaritat amb Espanya perquè ells no la tenen amb nosaltres. Que els donin pel c..., i a vosaltres també.
ciutada del mon Fa 5 mesos
la gran internacionalista, nomes sap parlar de nacio catalana, i no li importa el sofriment de uns centenars de kilometros mes avall, com el terratremol de lorca, que diu que no li importa res, valiente pajara, per a mi gentola ultra nazionalista, i fanatica sense sentiments cap a la humanitat, tret de la gent dels seus condadets es clar.
federalista Fa 5 mesos
la filla de la gran P aquesta, es la que va dir que el terratremol de lorca, a murcia no li importava res , ja que no era al seu pais sense tindre en compte la filla de mala mare, que a catalunya n'hi han mes de 300000 catalans amb pare, mare , avis murcians, en el meu cas la meua avia, pero que mes dona, quan una es una filla de P, ho es fins la mort, aci et pudreixas a la tomba , i el cucs es menjin fins la cara de Z de M que tens.
image/svg+xml