El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos necessiten les urnes
  • CA

La campanya salvatge contra els Mossos d’Esquadra elimina una de les incerteses més angoixants que planejaven sobre l’U d’Octubre. No, a Madrid no compten amb la policia catalana per retirar les urnes per la força. L’agressivitat dels mitjans de Madrid -a partir de la col·laboració d’aquest Periódico crepuscular- és totalment incompatible amb la utilització dels agents i comandaments del cos de Mossos contra la població que tenen el mandat de protegir. Els mossos no són una policia colonial, viuen aquí, porten els nens a l’escola del barri i -almenys quan hi surten- llegeixen El Periódico. El 30 de setembre serviran a aquesta societat; el 2 d’octubre, també. I l’1 no faran una excepció.

 

Al contrari. La batalla contra la policia catalana demostra que aquesta institució -com TV3 o l’escola catalana, posem per cas- no té futur sense la cobertura política de les institucions catalanes. Els Mossos són una policia nacional perquè la majoria dels ciutadans d’aquest país creu que Catalunya és una nació, així de senzill. Sense aquesta creença no hi ha Mossos. I ha quedat molt clar que en la Catalunya que vol el PP, la policia catalana ha passat de destorb molest a obstacle seriós.

 

Les urnes de l’U d’Octubre són la garantia de supervivència d’una societat que vol decidir-ho tot, inclosa la pròpia seguretat. Per això Madrid desconfia d’un cos de qui no podrà exigir-ne el suïcidi social i professional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa