Que vivim en un món absurd ja ho sabíem, però, per si de cas, sempre hi ha alguna notícia que no permet que ens n’oblidem. Llegesc que la Federació Estatat de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) i el Col•lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Madrid (COGAM), entitats organitzadores de la Desfilada de l’Orgull Gai de Madrid, han vetat la participació d’una associació israeliana a la qual s’havia convidat, però que ara és expulsada com a conseqüència del cas de la flota humanitària dels dallons. Addueixen, els organitzadors, que l’associació de gais hebreus representava l’ajuntament de Tel Aviv, institució que no ha condemnat les morts que es van produir en l’assalt del Mavi Marmara per part de tropes israelianes. Per altra banda, diverses associacions del ram (com ara la Confederació Colegas de Lesbianes, Gais i etcètera) s’oposen a aquesta decisió i exigeixen que els gais israelians siguin readmesos a la Desfilada. El secretari de Colegas, Francisco Ramírez, ha deplorat que els organitzadors “que diuen que lluiten contra la discriminació i per la llibertat i el drets humans, es deixin abduir pel corrent d’intolerància que recorre Espanya”.

Sàvies paraules. Es dóna el cas que, de tot Orient Mitjà, Israel és l’únic país en què els (i les) homosexuals viuen en una situació normalitzada i civilitzada: als països musulmans, més aviat tenen tendència a reprimir-los, amb pràctiques que van des del repudi social fins a l’execució a la forca. Hi ha una certa diferència, diguéssim. Sembla que seria de raó, doncs, que en un acte de celebració de l’orgull gai aquesta realitat fos reconeguda i que Israel hi fos festejat com es mereixeria. Però ai las, Israel ha esdevingut la bèstia negra oficial del progressisme de fireta i no se li pot donar ni aigua. Israel no pot fer res de bo; i, si ho fa, senzillament es nega. O s’expulsen els seus representants, com és el cas. O s’intenta linxar-los, com va succeir fa uns dies amb un ponent que es disposava a pronunciar una xerrada a la Universitat Autònoma de Madrid. És clar que, segons explica el mateix Ramírez, la decisió de foragitar els gais hebreus ve motivada per “interessos partidistes”, ja que l’home al darrere de la FELGTB no és altre que l’insigne Pedro Zerolo, secretari de Moviments Socials i Relacions amb les ONG del PSOE. Tot aclarit, doncs. Hem arribat a ser tan progressistes que les entitats gais expulsen dels seus actes als seus defensors en terres hostils. Tot molt progressistes i democràtic.

La lectura recomanada d’avui és Les mamelles de Tirèsies, de Guillaume Apollinaire, que fa poc es va poder veure en una deliciosa versió musical al Liceu de Barcelona. Tirèsies, l’endeví cec que primer va ser home i després dona, segurament és el primer transsexual de la història, o sigui que ja hi va bé. I l’obra d’Apollinaire és un drama surrealista, com gairebé tot en aquesta vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa