El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els del tractor treballen més que Collboni
  • CA

És molt significativa la fòbia que transmeten els líders -i les bases- de l’unionisme contra els agricultors i la seva principal eina de treball; el tractor. Per a Jaume Collboni (PSC), per exemple, la decisió d’un únic consell d’administració -el de Planeta- de traslladar la seu de l’empresa a Madrid, cedint a totes les pressions del poder, és molt més important que la dels milers de pagesos que van defensar l’1 d’octubre amb els seus tractors.

 

Collboni deu ignorar que el grup Planeta passa per una fase d’extrema vulnerabilitat, amb enormes dissensions internes, que els qüestionen la viabilitat futura. És molt important, però Planeta és una sola empresa en crisi; els tractors són moltes explotacions en expansió. I són una eina importantíssima. Tant, que paguen part dels impostos que serveixen per pagar el sou del propi Jaume Collboni.

 

Així les coses, no sé d’on treu Jaume Collboni, regidor socialista a Barcelona, que milers de pagesos són pitjors -inferiors?- que el consell d’administració de Planeta i que ell mateix. És el seu problema. En qualsevol cas, els tractors serveixen per treballar, potser és això el que no acaba d’entendre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa