El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els de la toga agafen el cúter
  • CA

Amb un govern en funcions i, per tant, de perfil baix, l’ofensiva de la Junta Electoral Central (JEC) contra els llaços grocs i les estelades incrementa la visibilitat del govern dels jutges. Són ells els que encapçalen la repressió contra l’independentisme, evidenciant d’aquesta manera que el deep state no permetrà cap mena de negociació política que pugui afectar a l’statu quo que els manté en el vèrtex del poder. Una democràcia parlamentària sempre està exposada a saccejaments derivats del vot popular i les elits de Madrid tenen una fòbia històrica a les urnes.

 

La JEC té un poder excepcional durant els periodes preelectorals que li permet intervenir directament en la informació política dels mitjans de comunicació. Per això el desembre de 2017 va decidir que les cobertures de la manifestació de Brussel·les i del concert en favor dels presos i exiliats havien de ser compensades a TV3 amb un espai equivalent destinat als partits unionistes, encara que ni s’haguessin manifestat enlloc ni haguessin muntat cap concert. No només això, sinó que, a més, es van permetre el luxe de multar TV3.

 

El sistema judicial/policial espanyol és un búnquer reaccionari que s’activa pel seu compte i que fa d’avantguarda política del bloc que han conformat la dreta extrema i l’extrema dreta, amb el PSOE de comparsa. Ara, vist el fracàs social dels escamots talla-llaços, ells els han pres el relleu. Uns utilitzen un cúter i els altres una toga, aquesta és tota la diferència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa