El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els altres bàrbars a Ultramort / Acomiadament
  • CA

Ultramort és un poble del Baix Empordà que ha patit fa setmanes un ultratge infame. Veuran, l’esglesia d’Ultramort tenia fins fa poc un curiós rosetó. És una església carismàtica i perfectament integrada al seu entorn però alhora rude, tosca. El rosetó per tant no destacava en la història de l’art però si que era part del patrimoni. Ja hi era des de fa anys i panys com mostra aquesta fotografia.

La forma era intrigant i alhora original. Consistia en una estrella de David amb un triangle invertit per a cada punxa formant una espècie d’hexagon interior. El resultat eren dotze triangles que conformaven una estrella de David. Obra hermètica sens dubte. Potser obra de massons o altres societats o potser l’herència d’algun seguidor esporàdic o d’aficionat. Poca feina en definitiva però el cas és que allí era des de fa molts i molts anys. Vegin per vostès mateixos.

El fet es que ha estat substituït per una finestra (perquè no es pot dir d’altra manera) horrorosa amb forma de creu. Abans de les vacances recordàvem la setmana tràgica i la barbàrie que ocorregué. La important destrucció del patrimoni d’un país que té un dels més importants llegats culturals d’Europa i alhora una de les més tràgiques històries de destrucció del mateix.

Justament en aquests dies que ens lamentem d’aquella pèrdua del nostre llegat cultural, cal no distreure’s i tindre l’altre ull a la destrucció constant, permanent, que continua ocorrent per culpa d’una altra classe de bàrbars.

És amb tristesa que m’acomiado dels pocs fidels que seguien aquesta columna. Aquest estiu he retornat a Catalunya i per tant no puc continuar escrivint “des de fora”. Tristesa puix que tot i fer-ho d’una forma maldestre, m’havia acostumat a l’exercici setmanal d’aportar al debat notícies i temes poc usuals. Estic evidentment obert a qualsevol oportunitat de continuar escrivint des d’una altra tribuna.

Els deixo amb quatre enllaços de notícies aparegudes aquest estiu i que, crec, els poden ser d’interès. Crec que aquest any que ve, serà més dolent del que la majoria de gent es pot arribar a imaginar. A mig termini, exagerada deflació (recordin que utilitzo com a referent els EUA, la traducció a Europa no tinc clar quina pot ser). Res més, agrair l’oportunitat a El Singular Digital i la paciència als lectors.

-Lecture By William K. Black
-Experts warned dispersal of Tamiflu would do more harm than good
-Tamiflu causes sickness and nightmares in children, study finds
-The rise and rise of zombie households
-US healthcare expenditure – the biggest waste of money in the world
-Spain Contracts More Than Forecast, Trailing Europe
-Public finances much worse than feared
-Low interest rates are here to stay, City predicts
Warren Buffett warns budget deficit may harm dollar
-Some Bank Assistance Should Be Permanent: Fed Staffer
-Spain: The Hole In Europe’s Balance Sheet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa