El Suprem també se la juga

"Els magistrats espanyols juguen al set i mig. Hauran de buscar la condemna més alta, però sense passar-se en l'envit"

Se la juguen els presos i exiliats, en el judici. Però per entendre els pròxims moviments en el tauler de la causa contra l'independentisme també és important tenir present que hi pot perdre molt l'Estat espanyol. Des del seu punt de vista, el més important és encertar quin és el grau màxim de penes imposables sense que això provoqui la possibilitat d'un escenari d'insurrecció popular a Catalunya. I, a banda d'això, necessiten unes condemnes jurídicament prou sòlides com per resistir, ni que sigui mínimament, l'anàlisi posterior del Tribunal d'Estrasburg.

 

Els magistrats espanyols juguen al set i mig. Hauran de buscar la condemna més alta, però sense passar-se en l'envit. I, a més, necessitaran garantir-se una certa acceptació per part dels condemnats, com a mínim per aconseguir que no cridin a la rebel·lió, aquesta vegada de veritat. L'Estat voldrà aplicar una represàlia dura, però no extrema.

 

 

Tot plegat, elimina la franja més alta, però també la més baixa. I, per descomptat, l'absolució. Diuen els que hi viuen que a Madrid l'aposta són condemnes mitjanes que generin tres o quatre anys de presó efectiva. I l'independentisme ha de tenir clara una resposta unitària per a un escenari interpretable.

 

Comentaris