El Suprem es desinfla

"El procés es desinfla, com diu la premsa internacional, però el que s'està fonent de veritat és un sistema judicial impropi d'un país democràtic"

"El procés contra els independentistes catalans es desinfla", titulava, aquest dimecres, Le Monde. Certament, el que és, com a màxim, una desobediència -i això des d'una determinada concepció de l'Estat- costa de fer passar per una rebel·lió violenta i armada. En el fons, això és una trista constatació per a les persones que van defensar amb els seus cossos els col·legis electorals. Però encara és més dramàtic per a la justícia espanyola, que està fent un ridícul internacional amb els cèlebres cotxes abonyegats de la Guàrdia Civil i la no menys famosa secretària judicial, aquella que tenia tanta por de passar per un passadís de tietes que va saltar un muret d'un metre i mig.

 

La solemnitat de la sala del Tribunal Suprem, amb columnes i escuts, i aquelles togues plenes de xapes no dissimulen la vergonya del règim espanyol, incapaç de negociar en termes democràtics i obsessionat en represaliar a qualsevol que protesti massa. En aquest sentit, l'acusació popular de Vox no és més que la cirereta neofalangista que caricaturitza, encara més, el teatre pseudojudicial de la pseudodemocràcia madrilenya.

 

 

És cert que el procés es desinfla, com diu la premsa internacional, però el que s'està fonent de veritat és un sistema judicial impropi d'un país democràtic, ignorat pels dels altres països europeus i sota amenaça d'humiliació a Estrasburg. Un desastre només comparable al dels mitjans de comunicació espanyols que s'esforcen a ocultar-ho tot.

 

Comentaris