El rumor del dinar dels Presidents

"A darrera hora algú canvià el pernil per una mortadel·la que trobaren en el rebost de quan el president Maragall anava a aquell palauet"

Un misteri de Setmana Santa fou saber quina vianda fou servida al Palau de Pedralbes en el dinar que reuní per primer cop en molt temps a Montilla i Zapatero.

Ja saben vostès que la clienta més bona que tinc és Cuca de Llobatera, una senyora gentil d'aquelles que ara no es porten. He coincidit amb ella a Chamonix en un moment singular de la temporada blanca. Lliscarem plegats per les pistes. Em convidà en el seu xalet a prendre un Cointreau amb gel davant la llar de foc. Em sorprengué.

"Doctor –em digué- avui no li consulto cap rumor. No. Li dissiparé un que potser ja tracta des d'abans de les vacances de primavera". (Ja veuen que la senyora de Llobatera és una esnob com cal. Ha adaptat el lèxic del conseller Maragall. No parla de Setmana Santa, locució que li sembla vulgar. Opta per "vacances de primavera", tot i que ella fa vacances tot l'any.)

De quin rumor parla, Cuca? "Parlo, professor, del rumor sobre el lunx de Montilla i Zapatero en el Palau del Rei de la Diagonal. Sap què menjaren?".

Tot el que sé fins ara, senyor de Llobatera, és que aquell dinar fou qualificat de lleuger. Han circulat rumors, és cert. Uns deien que era un catering com els dels avions d'abans. Uns altres que en honor al convidat castellà els hi havien servit pa amb tomàquet i pernil. M'arribà també una variant d'aquest rumor: com que cal estalviar, a darrera hora algú canvià el pernil per una mortadel·la que trobaren en el rebost de quan el president Maragall anava a aquell palauet.
"Res de tot això, doctor! Aquell dia els dos presidents dinaren sèpia amb carxofes, de primer plat, i filet amb verduretes, de segon."

No m'ho puc creure, Cuca, que aquest fos l'àpat lleuger del qual es parlà tant aquell dilluns 22 de març de la trobada presidencial abans de marxar plegats a inaugurar el sincrotó Alba que tant important és per Catalunya.

"Vostè creu, doctor, que és un dinar lleuger? Les carxofes abans i les verduretes després donen flatulències. I el filet és també és un plat fort, oi?".

Per què m'ho pregunta, Cuca? "Un lector d'El Singular m'ha dit que vostè, doctor, és expert en Bromatologia." Ep!, senyora: aquí hi ha una confusió. El fet que faci bromes en els meus articles res no té a veure amb la Bromatologia, que és la ciència dels aliments. La meva és una bromatologia recreativa.

 
 

Comentaris