El rumor de la conversió de Joan Herrera

"Quan es discutia sobre l'impost de successions, ICV també protegí els rics en deixar fora del debat el fet que "les grans fortunes" tenen societats patrimonials i martingales com les SICAV"

És cert, doctor, el rumor que diu que els d'Iniciativa s'han fet d'esquerres de veritat?, preguntà la meva millor clienta de la clínica de rumors, Cuca de Llobatera.

Per què ho pregunta, senyora? Una amiga del club de bridge m'assegura, doctor, que ha sentit que Joan Herrera va declarar a la tele que calia eliminar les SICAV, que només paguen l'1 % a Hisenda. El jove Herrera s'ha fet d'esquerres, doctor?

Anem per pams, Cuca. És obvi que Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) no ha propugnat mai que les autèntiques "grans fortunes", com diuen ells, tinguin un tracte fiscal tan dur com tenim els assalariats.

Cal dir que en aquesta posició coincideixen amb els sindicats UGT i CCOO, corretges de transmissió del govern de Madrid, que els subvenciona per compensar la baixa afiliació que tenen.

Uns i altres demanaren en els inicis de la crisi que s'incrementessin les aportacions a l'IRPF que fa la gent que treballa. Proposaren que augmentés la confiscació de la part dels salaris que es queda Hisenda a l'Estat espanyol.

Quan es discutia sobre l'impost de successions, ICV també protegí els rics en deixar fora del debat el fet que "les grans fortunes" tenen societats patrimonials i martingales com les SICAV.
Són fórmules legals que eviten pagar els impostos que ha de pagar la majoria de gent, la que viu de la feina que fa o de les pensions que cobra després d'haver treballat i estalviat allò que ha pogut durant tota una vida.

Les declaracions que va fer el senyor Herrera el divendres 5 de març era una reacció tàctica a la vista que el govern de Madrid havia anunciat que el dimarts següent faria públiques diverses mesures contra el frau fiscal.

No tinguin pas por, senyora de Llobatera i companyes màrtirs del club de bridge. Tot seguirà igual. L'esquerra que mana no tocarà ni les SICAV ni les patrimonials, ni el diner que fuig cap a paradisos fiscals.

Tot i que tenim governs d'esquerra a Barcelona i a Madrid, vostès podran seguir donant almoina als captaires que troben a la porta de les esglésies, o fent donacions a Càrites per ajudar la gent no atesa per la Seguretat Social. Ningú els hi tocarà les SICAV ni les patrimonials.
L'única conversió de l'esquerra carca fou la del conseller Baltasar en caure del cavall oficial quan anava a Montserrat a pregar perquè plogués.

 
 

Comentaris