El rei zombi

"La idea de la República ha passat d'utopia llunyana a necessitat social i els vídeos de la família Borbó menjant sopa no revertiran una ruptura decisiva i definitiva"

Aquesta visita al Mobile de Felip VI ha servit, essencialment, per demostrar que el suport a la monarquia és residual a Catalunya. Els unionistes, malgrat les crides reiterades, tan sols van arreplegar unes dotzenes de persones en defensa d'un monarca que serà recordat -durant unes quantes generacions- com el responsable últim de les agressions que van patir un miler de ciutadans pacífics i, sobretot, de la por que va atenallar un país sencer.

 

No hi ha marxa enrere. La idea de la República ha passat d'utopia llunyana a necessitat social i els vídeos de la família Borbó menjant sopa no revertiran una ruptura decisiva i definitiva. Joan Carles I projectava una imatge de penques i barrut, però no de perillositat física. El seu fill, en canvi, ha volgut assegurar-se la corona a costa d'ossos trencats i ulls perduts, sense que -com li va retreure, encertadament, l'alcaldessa Colau- hagi mostrat mai un sols gest de mínima empatia. La cara amb que el rei espanyol mirava al president Roger Torrent era la d'algú disposat a tot per defensar uns privilegis incompatibles amb les urnes.

 

 

Es miri com es miri, amb enquestes, vots o diputats al Parlament, Felip VI és una imposició contra els catalans. A Catalunya, el rei espanyol és un zombi polític, un mort que ja només es belluga per fer mal.

 

 

 

Comentaris