El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El que no va aconseguir la dictadura, no ho aconseguiran ara!
  • CA

Acabàvem la setmana amb la nova querella de la Fiscalia contra la Mesa del Parlament i que parteix de la discriminació ideològica dels seus membres malgrat votar el mateix. Alhora, teníem notícies de la purga de fiscals per part del govern espanyol i les sentències a Urdangarín per una banda, i a Rato i Blesa per l’altra.

 

Encetem aquesta setmana amb el torn de Francesc Homs de seure al banc dels acusats. Al costat del President Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau, és jutjat sense cap mena de base i per la via penal com si fos un delinqüent per haver facilitat que la gent votés en el procés participatiu, cívic i democràtic del 9N de 2014. Són jutjats per escoltar la veu dels catalans i catalanes, i per actuar al servei del seu compromís polític referendat en les eleccions. Estan amenaçats amb la inhabilitació de l’exercici públic per respectar el programa electoral presentat i votat majoritàriament pels ciutadans i ciutadanes. En definitiva, per obeir a la democràcia.

 

És evident que avui ens preguntem quin tipus d’Estat és l’espanyol que prohibeix votar i que persegueix judicialment als representants polítics que ho faciliten. Estem en un moment clau en la història del nostre país, en el qual no ens hi juguem el sí o el no a la independència sinó que ens hi juguem la democràcia en el seu tot. Sense aquesta voluntat democràtica de transformació per la millora constant de la societat, encara estaríem amb els “principios del movimiento”, amb la negació del dret de vot de les dones i amb tantes vulneracions de drets i llibertats que no haurien canviat.

 

La nostra lluita és, doncs, per la llibertat i la democràcia. Des d’aquí, triarem i farem el nostre camí nacional. Que quedi clar, i com vaig advertir fa unes setmanes a Sáenz de Santamaría al Senat, el que no va aconseguir la dictadura no ho aconseguiran ells ara!

 

Entre tots hem anat avançant en aquest camí que té per objectius protegir la dignitat i aconseguir la llibertat per al nostre país. Ho farem possible!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa