El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC torna al selfie amb Albiol
  • CA

L’operació d’assalt del PSC a l’alcaldia de Badalona entre de ple en l’abjecció política. El nou alcalde socialista, Àlex Pastor, governarà, amb els seus dos regidors, el quart ajuntament de Catalunya, una corporació de 27 electes -24 dels quals es quedaran a l’oposició- que ha de gestionar 18 regidories, sis districtes territorials, sis empreses municipals i quatre organismes públics de titularitat municipal. Tot, gràcies al càlcul malèvol de Xavier Garcia Albiol, que ha preferit instal·lar la inestabilitat a la ciutat com a instrument per recuperar l’alcaldia l’any que ve. Amb el PSC arriba el caos a Badalona.

 

I, com que la maniobra no té justificació possible, el nou alcalde ha hagut de tibar de l’argumentari del 155 per tractar de legitimar el seu accés a l’alcaldia. Per això ha situat la seva candidatura en l’eix nacional, acompanyat del PP i Ciutadans, exactament en direcció contrària als nous temps que diuen reclamar el PSOE de Pedro Sánchez i el PSC de Miquel Iceta. De cop, amb una sola votació, els socialistes catalans han retornat al selfie de la manifestació espanyolista del 8 d’octubre.

 

El pacte del 155 prefigura un precedent funest per als pactes de l’endemà de les eleccions municipals de l’any vinent. Allà on puguin els socialistes catalans intentaran formar governs espanyolistes als ajuntaments, fins i tot en condicions tan adverses com les de Badalona. La sortida del PSC de l’àmbit del catalanisme polític comença a ser definitiva i estructural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa