Un cop més, tothom guanya. Però si algú creu que els resultats del PSC no són els que haurien d’haver estat, si algú interpreta que les electors els han passat factura, els màxims estrategs socialistes ja han dit que la culpa no és seva sinó del PSOE. Miquel Iceta i José Zaragoza afirmen que han estat els incompliments del govern central els que han condicionat el vot dels catalans.

Aquest és un avís multidireccional. D’una banda li diuen al PSOE que si vol un bon resultat a Catalunya, absolutament necessari per pensar en tornar a guanyar les eleccions espanyoles, han de solucionar les qüestions pendents de l’agenda catalana. Però també és un missatge als seus socis als que fan una picada d’ullet prometent-los fermesa i als que demanen calma davant la davallada electoral dels tres partits de govern.

El PSC i el PSOE estan atrapats: es necessiten però tenen interessos contraposat. La defensa de les seves quotes de poder els continuarà enfrontant si cap dels dos no afluixa. I només pot afluixar aquell que ja no governi.

El drama dels socialistes és que Montilla viuria millor amb Rajoy a Madrid i Zapatero amb Mas a la Plaça de Sant Jaume.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa