El procés de Madrid

"Més que París, Madrid vol ser Ciutat de Mèxic, una megàpolis que regna sobre territoris indígenes aculturalitzats"

L'última amenaça de l'Estat espanyol contra la societat catalana és, directament, l'extinció. Perquè liquidar la immersió lingüística equival a generar una quantitat -no importa el número- de ciutadans que desconeixeran la llengua catalana i, per tant, a la llarga tindran tota la legitimitat política per exigir el dret al desconeixement. I això lliga amb la proposta de què per ingressar a la funció pública a Catalunya només sigui exigible el castellà. Les dues idees estan connectades i tenen com a finalitat generar catalans no només ignorants, sinó hostils respecte a la llengua del país.

 

És una constant històrica. Es tracta de convertir el català en una llengua supèrflua a Catalunya, de retornar el seu ús a l'àmbit familiar, dels amics del bar i del folclore inofensiu. Rebaixar el català a un patois arcaitzant, com s'ha aconseguit a la Catalunya Nord i s'ha intentat -de moment, amb un èxit limitat- a les Illes, la Franja i el País Valencià. Més que París, Madrid vol ser Ciutat de Mèxic, una megàpolis que regna sobre territoris indígenes aculturalitzats.

 

 

O submissió o extinció, diu l'Estat. Tot i que, en realitat, vol dir submissió com a mètode d'extinció. Creuen que poden guanyar i per això han accelerat un procés. El seu. El de sempre. El que fa tres segles que dura.

 

Comentaris