El PRI català

"L'abstenció d'ERC és un vot unionista contra la independència"

Què hauria passat si el 27 d'octubre de 2017 la Mesa del Parlament, presidida per Carme Forcadell, s'hagués negat a tramitar la declaració d'independencia perquè "no era legal"? Ningú no hagués anat a la presó. Forcadell tampoc i la independencia continuaria sent una quimera, un somni. L'actual Mesa de Torrent prefereix no tramitar una altra declaració, fent realitat la qüestió contrafàctica: la independència és un somni però estiguin les seves senyories tranquil·les perquè el dormiran a casa.

La revolució catalana és democràtica, pacífica i humanista. Tant se val l'individu i la seva sort com la col·lectivitat i la seva. Així com un projecte col·lectiu no pot exigir dels individus més del que ells poden donar, els projectes individuals no poden obstaculitzar els col·lectius i fer-los fracassar.

En abstenir-se a la Mesa, ERC ha votat, de fet, amb l'oposició. I ho sap. Ha trepitjat el sacrifici de Carme Forcadell i ha incomplert un cop més (un cop més i sempre en el mateix sentit de virar a la claudicació, dissimulant) el mandat de l'1-O, com porten fent dos anys.

La política és una activitat voluntària en contextos de conflictes en els quals, s'entén, regeix la lògica dual del "amic / enemic". L'abstenció és una mostra de covardia i submissió al vot majoritari. Sigui el que sigui. Aquí l'unionista. L'abstenció d'ERC és un vot unionista contra la independència.

Aquest moment (ERC votant contra l'independència) havia d'arribar. Després d'haver guanyat les eleccions espanyoles i municipals fingint independentisme, a ERC ja no l'interesa seguir amb aquest tenor que l'indisposaria amb els colons espanyols de qui espera vés a saber quines concessions i privilegis.

Per descomptat, el partit ha donat l'ordre als seus trolls perque envaeixin les xarxes oferint contexts, desmentits i l'habitual parafernàlia d'excuses amb què ERC mira sempre d'amagar que la seva última aspiració és ser el partit hegemònic institucional a Catalunya. Tant si hi ha independència com si no. Vol ser "més que un partit", o sigui, l'Estat mateix o una Església, necessitats d'aclariments dels seus gurús i funcionaris sobre les habitualment fosques intentions del llurs líders.

Que, prima facie, semblen simples: salvaguardar els seus interessos personals, impedir que vagin a la presó o treure'ls encara que sigui renunciant a l'independentisme. Ningú va demanar a ningú que acceptés la reponsabilitat d'implementar el mandat de l'1-O. Es va fer voluntariàment, com el propi 1-O, quan cap preguntava de quin partit era qui teníem al costat. Si, mentrestant, algú canvia de parer o no se sent amb forces, el decent es retirar-se i no posar els interessos personals, de grup i molt menys de partit, per damunt dels de la nació.

Avui no té sentit seguir esperant el que no passarà i dissimulant la ruptura de la unitat independentista, evidenciada cop i un altre amb més o menys hipocresia en les activitats del PRI català.

 

Aprofitant que ha acabat la vista oral d'aquesta farsa judicial al Suprem i que els espanyols volen mantenir l'iniciativa política jugant amb els terminis de la sentència, correspòn donar una responta digna. La farsa judicial no pot seguir paralitzant l'acció independentista sinó que aquesta ha de projectar-se segons la seva propia dinámica, recuperant l'iniciativa política i ignorant un judici que és, en realitat, nul de ple dret.

Tant ERC com la CUP, abans aliats de l'independentisme, reclamen eleccions. Els de la CUP perquè consideren el MHP Torra massa autonomista; els d'ERC perque el veuen molt rebel contra l'estat espanyol. Plena coincidència d'objectius. La convocatòria d'eleccions és potestat del MHP. Convoqui aquestes eleccions amb independencia del que facin els tribunals de l'estat espanyol o les seves clavegueres, que están al mateix nivell.

Eleccions plebiscitàries amb una llista de JxCat unitaria, transversal, independentista i de país, que és el que vol la gent tot arreu. Hi ha qui, de bona fe, diu que és massa precipitat perquè els independentistes estem en minoria. Si aixi fos, els espayols ja haurien convocat un referèndum. Les eleccions europees van demostrar que no és així i, en canvi, el moment actual permet veure clarament quina finalitat real, no mentidera, defensa cada opció.

Qui és i qui no és independentista.

 

Comentaris (28)
ERP Esquerra Republicana Poltronera Fa 7 mesos
"Eixamplar la base"... "refer ponts danyats amb Colau"... "sóc sobiranista i d'esquerres" (Rufián)... "AMO A ESPAÑA" (mossèn Junqueras)... "llista de país"... "Colau s'ha equivocat" (Maragall)etc, etc, etc... la dialéctica i els gestos d'un partit deshonest amb un país que li ha donat TOT i que de ben segur no tornarà a confiar en ells la propera vegada. Espero que torni J.Graupera. Ens cal sang nova. La desintegració d'España és inevitable, però amb partits botiflers es fa més llar
Francesc Fa 7 mesos
Si cou és que és veritat. Si a ERC això de la independéncia li va gran lo decent és deixar pas a altres persones DIGNES del càrrec i del moment históric que vivim. Gràcies Cotarelo, eternament.
Ferran Fa 7 mesos
El mossen Junqui tiene mucho cuento, y lo único que le interesa es ir haciendo puntos para que lo saquen de la puta cárcel (en donde no debería haber estado nunca, cierto) y sabe que se equivocó al no hacer lo mismo que el Molt Honorable President Puigdemont, y eso le hace rayarse.
Xavi Fa 7 mesos
Qui faci la correcció lingüística del text hauria de ser més curós. Està ple de faltes d'ortografia.
Cristopher Fa 7 mesos
Per arribar a la independència cal tenir-ho clar: és una revolució pròpia de la burgesia, una revolució que a España mai s'ha fet i que Catalunya intenta fer-la pel seu cantó. ERC em sembla que ha oblidat això i pretén quadrar el cercle, un impossible. Aquesta revolució li toca fer-la als Mas, Puigdemont, postconvergents, etc. No a cap esquerra, encara que a una esquerra coherent li toqui ajudar i col·laborar incondicionalment. Si volem la independència cal votar a JxC, no a ERC, s
Gepeto Fa 7 mesos
Voste com sempre escombrant cap a bruseles ,lo seu es de jutjat de guardia enganyant als pobrets indepres ,apa gent indepe voteu a JXC que ho diu el catala de socarrel...
Pitxolí Fa 7 mesos
Torrent és buit per dins, com. Pedro Sánchez. Només els interessa arribar al poder i mantenir-s'hi, amb les claudicacions que facin falta.
airausu Fa 7 mesos
E(rc) ja fa temps que no se sap que són. Tenen a tots els mitjans comprats i ens posen en vena propaganda junquerista 24/7. Inclús pels mitjans Ñols, Junqueras és gairebé un messies. No sé que més ha de fer la secta junquerista perquè la gent obri els ulls...
Jmuc Fa 7 mesos
Totes les “pistes”que de fa mesos va deixant ERC,apunten a la mateixa direcció.una tornada a l’autonomisme.Ja veureu com facilitaran l’investidura de Sánchez (si,el del 155).
ER, deixeu pas als valents Fa 7 mesos
"Amo España" El cardenal Junqueras dixit.
federalista Fa 7 mesos
jajaja el pallasso mercenari a sou baix, dient bajanades una vegada mes i a sou de la burguesia lladre del 3 per cent on li donen per cert 4 pujolins, el pobre imbecil no es flaubert, per tirar bilis odi i merda als seus, ramoncin ja esta acostumat, altre mercenari felipe els del gal ja el va comprar per 4 pesetes, per ser mes del psoe que ningu, i mes otan que ningu, i el pobre cotalelo, en fi es ven al millor postor i barat eh molt barat.
A federalista Fa 7 mesos
Tú siempre tan envenenado por el odio. Tú siempre con el insulto por delante y la risa amarga y falsa. Escribir un artículo es siempre un esfuerzo intelectual a agradecer (aunque no sea publicamente si no te gusta el contenido -que siempre puedes criticar). Insultar, a cada comentario, al articulista define tu baja calidad personal, la de un individuo de metodología rastrera que se esconde tras una pantalla. Sr Cotarelo, agradecido por su labor, y felicidades.
MIQUELET Fa 7 mesos
FETS I NO PARAULES! LA UNICA VERITAT ES QUE ERC VOL SER LA NOVA CONVERGENCIA! AMB EL TEU ODI, NO ANEM BÉ. LI ESTÀS FENT UN GRAN FAVOR A L'ESTAT ESPANYOL, ES A DIR, A L'ENEMIC!
Portuguez Fa 7 mesos
🎗 É como sempre admirável de razão, synthese e lucidez o parlar frontal do Doutor Cotarelo. Mas... o que é, o que significa PRI?
Catport Fa 7 mesos
Hola. PRI és el Partido Revolucionario Institucional, que ha manat a Mèxic durant generacions desde la Revolució Mexicana. Noti el fet que era un partit "revolucionario" i "institucional" a la vegada... ERC semblaria que vol ser independentista i autonomista a la vegada. Independentista perquè és on troba els vots que el fan guanyar i autonomista perquè a la cadira s'hi està molt bé i per a que l'Estat Espanyol no s'enfadi gaire. Qui ho anava a dir, oi???
Marc Fa 7 mesos
Certo, isso quedouse no ar.
Lion Fa 7 mesos
El Mosen ja va dir abans d’entra a la presó (article al Periodico), que faríen coses que no ens agradarien; tenia raó. I no tan sols no ens agraden , sinó que ens foten fàstic . E RC; no oblidem
Edgar Fa 7 mesos
Fa temps que Torrent i gran part del seu partit (desgraciadament els que manen) estan sent deshonestos amb la gent; es declaren "els més independentistes i els més republicans" quan simplement són els més falsos amb uns foscos objectius contraris als fan creure a la gent. La realitat de la seva "eixamplar la base" és només que ERC ocupi més càrrecs públics.
PARLAR CLAR Fa 7 mesos
Tens tota la raó Ramon, els d'ERC ens has estat enganyat des de fa massa temps.
Pere Fa 7 mesos
Hi ha fa temps que esquerra fa una mica de mala olor. El que no acabo d'entendre, si realment deixarant que oriol junqueres, per cumplir el que portava als seus programes electoral feia anys, el deixaran podrir a la preso! Fastic de partis.
Josep C. Vergés Fa 7 mesos
CUP tampoc és aigua clara, abans marxista que independentista. A S ant Cugat CUP 155 ha pactat amb ERC 155 i els carcellers PSC 155 per fer fora els guanyadords. L'independentisme així baixa de la majoria del 71% a la minoria del 37% de representació al govern de la ciutat. D'aixó la nova alcaldessa del partit perdedor, Ingla 155, en diu higiene democràtica, que són idèntiques paraules del catalanòfob Borrell: desinfectar l'independentisme
Esquerra Claudicada de Catalunya Fa 7 mesos
Quan la teva meta es obtenir el poder, es deixa de costat tota la resta i es cau en l'espiral de cobdícia que tot s'ho traga i no deixe ser humà a la vista.
Touché Fa 7 mesos
Touché!
Gir Fa 7 mesos
A molts ens ha costat un cert temps acceptar que ERC no vol la independència. Al menys, no tant com desitja fer-se amb el poder de la generalitat. Si:molts anys assegurant que són independentistes... però quins passos efectius havien fet fins que la independència va ser un objectiu transversal que e defensava gent de diferents partits? Van quedar fotuts. El seu "tret distintiu" era l'independentisme. Ara que Puigdemont i d'altres estan disposats a arribar fins el final, s'han hagut de desmar
image/svg+xml