El PP dona la cara pels torturadors

"La justícia espanyola protegeix tots els criminals del franquisme i es nega a extraditar-los mentre, en paral·lel, considera que cal empresonar i reclamar polítics pacífics que no van fer res més que consultar la voluntat dels ciutadans"

El símbol vivent de l'actual règim polític espanyol és Antonio González Pacheco, àlies Billy el Niño. Aquest individu va ser, probablement, el torturador més famós de la policia franquista, un sàdic que apallissava, cremava, ofegava i, fins i tot, matava els detinguts que passaven per les seves mans i les dels seus homes. Billy el Niño va gaudir d'ascensos successius i fins i tot se'l va condecorar, ja el 1977, amb la Medalla de Plata al Mèrit Policial -a mans de Rodolfo Martín Villa, un altre franquista violent- una distinció que li va suposat, des d'aleshores, un increment del 15% en la seva nòmina d'aleshores i la seva pensió d'ara.

 

El torturador Billy el Niño ha estat sempre protegit pel règim. Tot i tenir una ordre de recerca internacional pels seus crims, l'any 2014 l'Audiència Nacional de Madrid es va negar a extraditar-lo. I aquest dimecres, al Congrés, el PP va tornar a defensar-lo amb l'argument que els governs anteriors del PSOE també van fer el mateix. La diferència és que, aquesta vegada, el ministre Zoido va donar la cara pel torturador davant d'algunes de les seves víctimes, que eren a la tribuna de convidats.

 

 

La justícia espanyola protegeix tots els criminals del franquisme i es nega a extraditar-los mentre, en paral·lel, considera que cal empresonar i reclamar polítics pacífics que no van fer res més que consultar la voluntat dels ciutadans. No cal rumiar-s'ho gaire, Billy el Niño és un d'ells.

 

Comentaris