El perill més gran

"C’s cerca, desesperadament, la confrontació amb la gent, i per això actua d’aquesta manera insolent, tot esperant que, al final, algú perdi els estreps"

Ha estat, aquesta, una setmana ben complicada. De fet, totes ho són, si més no d’un parell d’anys ençà, però aquesta ho ha estat més ja que hi han coincidit dos fets en el temps, tots dos igualment preocupants, en el resultat final: perjudicar la imatge del moviment independentista, tot associant-lo a la violència i el terrorisme. D’una banda, les detencions de membres dels CDR, gairebé retransmeses en directe, tot i haver-se’n declarat el secret de sumari. De l’altra, les provocacions de C’s, al carrer i al Parlament, amb l’únic objectiu de fer malbé el clima de convivència que mai no ha deixat d’existir en aquest país.

L’operació policial, evidentment desmesurada, amb 500 agents desplaçats aquí per a dur-la a terme, helicòpters, drons, vehicles i el suport humà i material dels mossos d’esquadra, ha tingut la gran repercussió que, evidentment, es perseguia des del minut zero: crear un clima de por i de confusió, a conseqüència del qual l’independentisme en sortís directament empastifat. L’operació policial és tan plena d’espais foscos que, d’ara en endavant, ja no tinc dubtes que la cosa anirà in crescendo i les clavegueres de l’estat baixaran plenes de les ferums de sempre, com d’altra banda ocorre, al llarg de la història, en tots els processos d’emancipació nacional, quan aquests comencen a prendre cos polític, arrelament social i no se’ls pot vèncer a les urnes, sinó combatre’ls des del joc brut. I, per cert, algú (ERC, JxC, ECP) preguntarà a les corts espanyoles sobre el cost econòmic que aquesta operació de propaganda contra Catalunya ens ha costat a tots els contribuents, independentistes inclosos? I algú (CUP, ECP) farà el mateix al nostre Parlament, per tal de saber quants diners ens ha costat als catalans la participació del cos de mossos d’esquadra en l’operació contra els CDR i quin nombre d’efectius policials s’hi ha hagut d’invertir i mobilitzar per garantir la intervenció de la guàrdia civil?

Des dels seus inicis, C’s va néixer contra Catalunya, contra la llengua, la cultura i la identitat nacional catalana. De tal manera que, aviat, es van convertir en el partit amb una direcció més rabiosament ètnica de tot l’espectre polític català. A C’s els fa nosa Catalunya, la seva simple existència, i per això no la suporten. Si, només pitjant un botó, la poguessin esborrar del mapa, ho farien. Però si aquestes sigles van iniciar el seu camí anant contra el país, per deixar les coses clares des del començament, any rere any s’han convertit en el perill més gran per a la convivència ciutadana i, en definitiva, per a la democràcia. Més que el PP i el PSOE -que ja és dir!-, C’s s’ha convertit en el partit de les clavegueres de l’estat, del joc brut i de les mentides institucionalitzades, escampades a tort i a dret.

C’s no fa política, sinó antipolítica, espectacle llastimós i provocació professional, seguint l’escola iniciada pels lerrouxistes, ja fa un segle.  I dic professional perquè, si més no aquí, han convertit la seva al·lèrgia a Catalunya -i el combat contra la seva existència nacional-  en la seva activitat laboral, en professió remunerada per tots els contribuents, amb sous, despatxos, personal, vehicles, escoltes, etc. L’ús vomitiu, sectari i malaltís de l’atemptat de Vic el 1991 no era cap improvisació, sinó que estava perfectament preparat de dies abans. Al matí, anaven a provocar passejant-se amb arrogància i altivesa, competint amb la superba jactància d’alguns pinxos sicilians o napolitans, a l’espera dels insults i les imprecacions que els disparen l’adrenalina anticatalana, en un municipi on no tenen ni un sol representant a l’ajuntament, com tampoc no l’hi té el PP o Vox i on tots els consellers són independentistes, llevat de l’únic representant del PSC. A la tarda, al Parlament, la imitadora d’Arrimadas la superava en fanatisme obsés, arrodonint la jugada amb un discurs bastit a base de mots i afirmacions més excretables  que escoltables. El comportament de C’s recorda i molt les pràctiques dels líders de Falange Española, els anys 30, més partidaris de les provocacions constants i la demagògia gestual que de les propostes elaborades.

 

C’s cerca, desesperadament, la confrontació amb la gent, i per això actua d’aquesta manera insolent, tot esperant que, al final, algú perdi els estreps, se li acabi la paciència i puguin ja presentar-se com a víctimes de fet d’una violència independentista inexistent. Menyspreen les institucions de les quals cobren, degraden el Parlament de Catalunya amb pràctiques barroeres, insulten el President de la Generalitat i menystenen la llengua del país, en el no ús de la qual expressen tota la seva bel·ligerància. Són mentiders, manipuladors, exageren fins a límits impensables. Per això la sola resposta ciutadana davant d’aquest exèrcit de provocadors a sou ha de ser la denúncia constant dels que, de debò, volen trencar la convivència a Catalunya, negant-los el vot a les urnes, la consideració a la societat i l’interès al carrer.

 

Comentaris (9)
Narcís ( aquests éssers no mereixen ni una referència .. simples acomplexats enfiladors ! ) Fa 4 mesos
D'aquest partit ( ?! ) què cal dir que no mostrin ells mateixos .. ni punyeter cas ! PD : n'és infantiloide, curt de gambals, ridícul/ grotesc i, allò pitjor, pervers d'allò més barat !
con los ojos en blanco.......uff Fa 4 mesos
pos eso uffffffffffff
Toni2019 Fa 4 mesos
I què ens diu del desgraciat Iceta i els seus? Perquè aquest fa tant de fàstic com ràbia fan C's...
Spaniards Go Home Fa 4 mesos
Per què els webs catalans permeten els comentaris dels Espanyols i en Espanyol ? És per la mateixa raó que fa 315 anys que els Catalans són Ocupats i Colonitzats pels Espanyols: manca total d'autoestima, de caràcter, de dignitat i coratge. Els Catalans tenen el que mereixen: ésser dominats per una Nació de Cafres, Maleductats, Grollers, Violents, Primitius i Tercermundistes com els Espanyols.
Estic d'acord amb tu Fa 4 mesos
Cal que els catalans comencem a creure en nosaltres, i no esperar res dels espanyols. Els fets ens demostren que no podem esperar res de bo. Per què lamentar-se, criticar-los? Comencem a creure en el nostre poder, mirem quines son les nostres armes (economia), i fem una estratègia guanyadora. Gandhi no es passava el dia dient: "mireu que dolents que son els anglesos". Més aviat, va fer una estratègia guanyadora, i va guanyar.
Moragues Fa 4 mesos
Doncs això expliqueu-ho a en Sergi Sol, que ha dit que JxC es mes nociva per Catalunya que c's.
Jordi (Català i Suís) Fa 4 mesos
Allò que amaga l'article és que CS és un partit d'Espanyols. El compara amb la Falange als 30 i continua amb la cantarella de la convivència pacífica a CAT. Tots sabem perquè hi ha convivència pacífica: els Catalans no exerceixen com a tals i acoten el cap cada dia que viuen sotmesos a aprendre, parlar i escriure la llengua de l'Enemic, Ocupant i Colons. El Jorn que els Catalans boicotaran tot el que sigui Espanyol i sobretot llur llengua, s'acabarà la falsa convivència.
ALBERT Fa 4 mesos
LA REBELION DE LOS CIUDADANOS DE SEGUNDA . A LA MIERDA EL APARTHEID LIGHT LLAMADO OASIS CATALA .
Jordi (Català i Suís) Fa 4 mesos
Un poble i uns liders que no reaccionen quan els Espanyols apallissen dones i vells als col.legis electorals l'1-O és un poble i uns liders que tenen el que mereixen: bastonades. Als Catalans els cal despertar i prendre consciència DE QUI éS L'ENEMIC.
ALBERT RIVERA I BOADELLA Fa 4 mesos
LA MAYORIA DE LAS PERSONAS QUE VIVEN EN CATALUÑA NO ES INDEPENDENTISTA...Y SE HAN REBELADO CONTRA EL APARTHEID LIGHT...LO TENEIS CRUDO
Jordi (Català i Suís) Fa 4 mesos
No hi ha pas "perill més gran" perquè els Catalans continuaran parlant Espanyol, acotant el cap a l'Amo Espanyol i malgrat la repressió i haver apallissat els avis catalans l'1-O, no hi haurà cap reacció massiva i contundent per oposar-se i boicotar els Espanyols. Però si finalment la gent desperta i diu Prou !, l'enfrontament entre Catalans i Ocupants i Colons Espanyols serà inevitable. Mentre els Catalans pensin que els Espanyols són els veïns, en tenim per segles.
Jordi (Català i Suís) Fa 4 mesos
CS és el braç polític dels Espanyols. Són Espanyols Ocupants i Colons i per això parlen espanyol al Parlament. No ataquen CAT. Ataquen els Catalans. Ésser Català és parlar i viure en Català malgrat totes les collonades que vénen dels 60 "catalanoparlants/castellanoparlants". Són els del Manifiesto dels 2000, professors del Cuerpo de Magisterio,.. Espanyols.