El lament dels alcaldes

"Ara la prioritat ha de ser continuar la lluita contra les flames, però un incendi d'aquestes dimensions i conseqüències s'haurà d'analitzar detingudament"

Els municipis més afectats pel tràgic incendi dels Ports són Horta de Sant Joan i Arnes. Els alcaldes de les dues poblacions han coincidit en denunciar la relaxació dels efectius que lluitaven contra les flames just abans del desgraciat moment en què les flames van encerclar els bombers que van morir i la falta de coordinació que, segons diuen, va fer que durant molta estona els hidroavions no poguessin actuar per què no els donaven les coordenades del punt on havien de descarregar l'aigua.

Es pot qüestionar si aquestes declaracions han estat oportunes o es pot negar que siguin certes, però el que no es pot fer és ignorar-les. Ara mateix la prioritat ha de ser continuar la lluita contra les flames amb les màximes garanties possibles, que mai són totals, pels que hi treballen. Però un incendi d'aquestes dimensions i sobretot amb aquestes conseqüències s'haurà d'analitzar detingudament per treure'n les conclusions que calguin.

 
 

Comentaris