'El gran hotel Budapest': El deliciós i delirant cinema de Wes Anderson

"El surrealista i exuberant univers visual del cineasta texà assoleix una deliciosa i acurada expressió amb aquesta sofisticada i enginyosa comèdia"

Innumerables plaers pels sentits recobreixen amb alta precisió i molta atenció al detall la darrera creació audiovisual del particularíssim Wes Anderdon (Moonrise Kingdom, Viaje a Darjeeling). El surrealista i exuberant univers visual del cineasta texà assoleix una deliciosa i acurada expressió amb aquesta sofisticada i enginyosa comèdia que, comptant amb una espectacular nòmina d'actors i sota una aparent lleugeresa immersa en l'humor absurd, amaga una complexa profunditat. La història, inspirada en l'atmosfera literària de l'escriptor austríac Stefan Sweig (1881-1942), segueix les rocambolesques aventures del conserge d'un famós hotel europeu (ubicat a la fictícia República oriental de Zubrowka) que veu com el seu nou i jove empleat es converteix en el seu amic més fidel i també en el seu protegit. Interpretat per un refinat i magnífic Ralph Fiennes, l'extravagant conserge és acusat d'assassinat i es veu obligat a emprendre una trepidant fugida amb el seu fidel amic i amb l'obra del feixisme amenaçant a cada pas.

Colorista i amb una batuta molt geomètrica l'hora d'enquadrar les imatges, la narrativa cent per cent Anderson estructura la història com un conte, amb els seus corresponents capítols i les seves veus narradores (n'hi ha tres, doncs la història, tot i estar centrada en el període d'entreguerres, transcorre en tres moments històrics diferents, cadascun amb el seu propi estil visual).

Transpirant una nostàlgica evocació del passat i tenint com a punt de referència un fantàstic hotel de vibrants colors que funciona com un organisme viu, El gran hotel Budapest és delirant, ambiciosa i molt genuïna.

El gran hotel Budapest

Títol original: The grand Budapest hotel
USA, 2014
Direcció i guió: Wes Anderson.
Intèrprets: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan.
Durada: 100 minuts 

 
 

Comentaris