El fracàs dels G-8

"Cap de les decisions preses ahir a la localitat italiana d'Aquila per les vuit principals economies mundials té cap incidència avui"

L'antic ordre mundial és incapaç de donar respostes a les noves preguntes. Cap de les decisions preses ahir a la localitat italiana d'Aquila per les vuit principals economies mundials té cap incidència avui. Un dels objectius principals, els acords per lluitar contra el canvi climàtic, han quedat reduïts a una declaració d'intencions prèvia a la cimera del Copenhaguen i l'expressió de la voluntat de reduir a la meitat les emissions de gasos d'efecte hivernacle, però d'aquí a més de quaranta anys.

Aquesta mateixa setmana, la vigília de la cimera dels G-8, el Papa Benet XVI va publicar la tercera encíclica del seu pontificat, Caritas en Veritate. El document reclama compromisos concrets i immediats en la defensa del medi ambient i la recuperació de l'ètica en l'economia i el mercat. A més a més, per garantir la solidaritat i la subsidiarietat mundial el Papa demana una reforma de l'ONU per garantir un govern i un lideratge mundial. N'hi hauria prou que els del grup dels vuit -i el dels vint- diguin si hi estan d'acord o no. I després, que es posin a treballar.

 
 

Comentaris