El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Forocoches dels jutges espanyols
  • CA

Bé, doncs ja en tenim les proves. L’independentisme serà jutjat per una corporació que se sent part directament concernida. És més, segons es desprèn dels missatges que s’intercanvien els jutges espanyols, el col·lectiu judicial es considera en combat contra l’objectiu de l’actual majoria parlamentària i del milió de persones que van sortir al carrer l’última Diada. Ells mateixos s’autodescriuen: “Estem a la primera línia de lluita contra la tirania fonamentada en l’odi i la mentida, juntament amb els nostres germans fiscals, lletrats de l’Administració i amb aquests herois malpagats i humiliats de la Guàrdia Civil i el CNP“.

 

La documentació que ha pogut reunir El Món, en exclusiva, descriu un paisatge ideològic uniformement agressiu en aquell cos de l’Estat. Els jutges espanyols tenen interioritzats tots els tòpics del nacionalisme més ultra, com que a Catalunya s’adoctrina els nens, que els mitjans de comunicació catalans enganyen els ciutadans i que l’independentisme fa servir tècniques nazis de persuasió. N’hi ha que arriben a la paranoia, com quan un jutge diu que quan va estar destinat a Catalunya va notar “el virus de l’odi inoculat a la societat i que podíem percebre en les mirades dels nostres veïns d’un petit poble de la Costa Brava”. O un altre que, atemorit, diu que va als “bars on hi ha molts mossos” i que des de fa uns dies les mirades d’alguns d’ells són diferents”. Veuen ulls que els miren. Terrible.

 

En mans d’aquesta gent, jutges i part, és on estan els presos polítics catalans. Les seves opinions -i el que és pitjor, les seves intencions- no desentonarien gens a Forocoches. És l’a por ellos judicial. Són els ultrasur de les lleis. Amb ells no hi pot haver ni drets, ni democràcia. Queda demostrat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa