El dinosaure català

"L'existència de presos polítics, exiliats i encausats ha contribuït a deslegitimar més encara el règim polític de Madrid"

Tota la pressió i, sobretot, tota la repressió no els han servit de res. L'independentisme manté intacta la capacitat de mobilització i la iniciativa social. I, com el dinosaure de Monterroso, continua allà, tossudament, mantenint la voluntat d'emancipació nacional. És més, l'existència de presos polítics, exiliats i encausats ha contribuït a deslegitimar més encara el règim polític de Madrid, una perllongació decrèpita, corrupta i violenta del tardofranquisme.

 

No hi haurà marxa enrere, entre d'altres raons perquè a aquestes altures qualsevol acord hipotètic hauria de passar per una votació popular amb opció a la independència. I aquesta possibilitat està molt lluny de la cultura política espanyola, basada en el pacte de penombra entre les elits i el control de la informació a que té accés la societat. Per posar només un exemple, és impossible recuperar la legimititat d'una monarquia que té un suport residual entre la ciutadania de Catalunya.

 

 

L'independentisme s'ha guanyat el dret a obtenir un itinerari viable per als seus objectius polítics. No importa si la batalla és més o menys llarga, el que li dóna força és que és justa.

 

Comentaris