El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘El corredor del laberinto’: Sembrant intriga per addictes potencials
  • CA

Un jove desperta sense records dins un ascensor que, quan es deté, obre les portes davant les curioses mirades d’un grup de nois.

Tots ells van arribar un dia a “Claro”, un immens espai a l’aire lliure i rodejat d’altíssims murs on s’ha anat creant una peculiar i organitzada societat formada per homes joves sense memòria sobre el seu passat. Dues enormes portes donen entrada a un inquietant laberint. Darrere d’aquestes habiten perilloses i letals criatures, però creuar-les és l’única opció per buscar una possible sortida.

Aquest és el plantejament de la primera adaptació al cinema de la trilogia literària i èxit de vendes creat per l’estatunidenc James Dashner. I dic “primera” perquè la promesa (o amenaça, encara no ho tinc clar) d’una segona entrega és evident: els crèdits finals de la pel·lícula apareixen abans d’arribar a un desenllaç, complint la típica funció de despertar interès per la seqüela mitjançant la creació d’una intriga potencialment interessant i construir així, potser, a una lucrativa saga enfocada, en aquest cas, al públic adolescent.

Resulta difícil valorar la pel·lícula sense la resolució dels interrogants que planteja, per molt interessants i intrigants que puguin semblar a priori. Sembrar llavors sempre és més fàcil que obtenir bones collites. L’execució narrativa és hàbil (dins dels cànons, això si, del cinema més comercial), el ritme atrapa, els personatges compten amb una bona presentació (i el treball d’uns actors solvents) i el plantejament genera interrogants carregats d’un misteri bastant suggerent. Una bona manera de sembrar intriga per addictes potencials i, també, de fer trampa. Perquè haurem de veure la segona part per a valorar la primera. I, com que això no s’explica al tràiler, comunicar-ho no està de més.

El corredor del laberinto

Títol original: The Maze Runner
USA, 2014.
Direcció: Wes Ball.
Guió: Noah Oppenheim, Grant Pierce Myers i T.S. Nowlin (basat en la novel·la de James Dashner).
Actors: Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario, Will Poulter.
Durada: 113 minuts 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa