Hi ha moments de lluïment que, per si sols, són capaços d’il·luminar la història d’una persona, d’una entitat col·lectiva o, en general, de qualsevol obra humana. És el cas d’Esade, que ha convidat el tinent coronel Daniel Baena a explicar com reaccionar durant un ciberatac. Baena -per situar-lo- és el comandament de la Guàrdia Civil que ha signat el seguit de fake news que componen els informes policials que han servit com a excusa per empresonar la major part dels dirigents independentistes.

 

El cas és que Baena, efectivament, és una veu autoritzada per intervenir en l’epígraf “Durant el ciberatac: gestió, modificació i mitigació” perquè van ser, entre d’altres, els experts del seu cos els que van protagonitzar un atac informàtic a gran escala contra les webs de les institucions i entitats catalanes que van fer possible el referèndum de l’U d’Octubre. Els pirates a sou de l’Estat van protagonitzar un famós a por ellos informàtic amb l’ajuda -sempre inestimable- de Forocoches i els seus usuaris. Dedueixo que Esade deu haver llogat Baena per explicar totes aquestes aventures ciberespanyolistes.

 

Ara bé, per explicar com resistir amb èxit una agressió d’aquest tipus Esade necessitaria contactar amb les dotzenes de voluntaris que van resistir, espontàniament, els atacs a gran escala de Baena i els seus. El guàrdia civil d’Esade, senzillament, va formar part del bàndol poderós, però perdedor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa