'El amanecer del planeta de los simios': Un potent blockbuster

Primera seqüela de la reactivada saga cinematogràfica nascuda de l'univers literari del francès Pierre Boulle

Aquesta segona i ambiciosa proposta reemprèn el relat que finalitzava a la primera entrega -El origen del planeta de los simios (2011).

Més simple a nivell argumental que la seva predecessora però amb major potència visual, El amanecer del planeta de los simios enfronta un creixent grup de simis evolucionats amb els humans supervivents d'un devastador virus originat una dècada abans.

En un escenari postapocalíptic excel·lentment recreat, una trama que a estones flaqueja i uns personatges massa simplificats es veuen compensats per l'alta passió contagiada per la història que, acompanyada per una presentació estètica i uns efectes visuals impressionants, atrapa la retina a la pantalla sense remei.

El gran realisme desprès pels simis ajuda que l'espectador connecti amb ells de manera immediata gràcies a un fantàstic treball tècnic i també a la interpretació dels actors que es troben darrere la recreació dels animals. En aquest sentit, cal destacar la sentida i excel·lent recreació del líder dels simis (Cèsar) duta a terme pel britànic Andy Serkis (conegut per trobar-se també darrere la recreació de Gollum a les trilogies cinematogràfiques d'El senyor dels anells i El Hobbit) .

Clau de l'èxit d'aquest potent blockbuster nascut per a recaptar és també el canvi en la direcció del britànic Rupert Wyatt pel californià Matt Reeves (Monstruoso i Let me in -versió nord-americana de la sueca Déjame entrar), que mostra novament gran destresa per la narrativa audiovisual.

El amanecer del planeta de los simios
Títol original: Down of the planet of Apes
USA, 2014.
Direcció: Matt Reeves.
Guió: Mark Bomback, Rick Jaffa i Amanda Silver.
Actors: Andy Serkis, Jason Clarke, Kodi Smith-McPee, Gary Oldman, Keri Russell.
Durada: 130 minuts

 
 

Comentaris