El 78 ja es descompon

"La regressió i el reaccionarisme antidemocràtic són el resultat de la incompareixença de l'esquerra espanyola, que s'ha arrenglerat, sistemàticament, amb la dreta ultranacionalista"

El nacionalisme espanyol és corrosiu. Susana Díaz no ha estat prou espanyolista, que ja és dir; Ciudadanos tampoc no ha estat a l'altura dels novios de la muerte; ni tan sols el PP de Pablo Casado és suficientment nacionalista. L'extremisme espanyolista ha irromput brutalment al parlament andalús i ara, ironies de la vida, serà l'extrema dreta el factor de canvi, d'alternança, dins d'un règim autonòmic que Quico Sallés ha estat descrivint -agudament- com a "peronista" al llarg d'aquesta campanya.

 

Així les coses, per primera vegada és el monstre de l'extremisme espanyolista qui pren la torxa de la lluita contra el règim del 78. La regressió i el reaccionarisme antidemocràtic són el resultat de la incompareixença de l'esquerra espanyola, que s'ha arrenglerat, sistemàticament, amb la dreta ultranacionalista. La gran paradoxa és que a Susana Díaz no li ha servit de res el nacionalisme extrem, fins el punt d'acabar essent devorada per la bandera rojigualda. Que la perdoni qui s'hi vegi amb cor.

 

 

Ara el nacionalisme espanyol s'ha fet explícitament ultra. És millor així. Que en prenguin nota a Europa i al món. Espanya, com diu Vox, és "Reconquista". Van contra els catalans, sí, però també contra els gais, les dones, els agnòstics i els progres. El monstre amenaça amb devorar a tothom.

 

Comentaris