El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El 155, gratuït i disponible el mes d’agost
  • CA

Una de les mentides fonamentals de la propaganda de l’Estat és que el procés de sobirania tindrà unes conseqüències descomunals per a Catalunya (des de vagar per l’espai fins a perdre l’Agència del Medicament) però, en canvi, tindrà un cost zero per a la societat espanyola. L’últim episodi -de moment- d’aquest esforç de persuasió és la campanya oberta, massiva i coincident, que intenta convèncer aquella opinió pública del fet què aplicar l’article 155 i suspendre l’autonomia de Catalunya també surt completament de franc.

 

Així ho prediquen Felipe González, Alfonso Guerra i Manuel Chaves, de la mateixa manera que José María Aznar i tot el PP i els Ciutadans en pes. I així ho repeteixen -com sempre, sense la més mínima discrepància- els editorials i articulistes de la totalitat de la gran premsa de Madrid i els tertulians de ràdios i televisions: L’article 155 és totalment gratuït i està disponible fins i tot el mes d’agost. Aprofiti les rebaixes i apliqui-les als catalans sense cap cost.

 

Però la propaganda no serveix per convèncer al que se la inventa. Aplicar mesures excepcionals per retirar l’autogovern als catalans és una mesura sense retorn, impossible de graduar, per més que diguin. Si la retallada/raspallada del Congrés, sumada al cop del Tribunal Constitucional, desemboca en una suspensió del poc que encara queda dempeus, la independència passarà de ser la millor opció a l’única possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa