Eixamplant la fase (no la base)

"L’Estat pot tolerar set-cents o vuit-cents batlles independentistes catalans perquè els presenta arreu com elements folklòrics"

Erra, i molt, Ernest Maragall quan diu que la decisió de Colau d’acceptar els vots de Collboni i Valls és incoherent. De semblant manera, tampoc és gota incoherent que Valls -i tampoc Collboni per d’altres motius- presti de forma tan alegre i despresa els seus vots a canvi de “no-res”. El polític francès, esdevingut paracaigudista i quintacolumnista a Catalunya té molt clar qui li paga i per fer què. És un exemple de l’existència de la realpolitik –estatal- en aquest suposat món líquid i de les beneiteries i banalitats que marca la recurrent post-veritat que afluixaidees i ments arreu d'Europa, en especial a casa nostra.

La coherència de Colau, és obvi, respon a la seva desmesurada ambició, la qual només és comparable a la seva extrema desinhibició per tot allò que traspua escrúpols i integritat. Però hi ha molt més que una mera qüestió d’ordre personal, Colau va ser inventada i patrocinada per carregar-se qualsevol forma de govern independentista a Barcelona: el primer damnificat va ser Trias, a qui Colau no tingué la decència d’agrair-li –error del pediatra ficat a polític- que li pagués la festa de la seva organització a base de subvencions i convenis. Tenia gràcia la cosa, perquè no prou satisfeta amb això la Colau encara li etzibava al bo i tan ingenu de Trias en afers col·lectius que ell era la casta dretana, poderós, culpable de corrupció i de la fam al món, de no sé quantes guerres, després d’haver-la mantinguda amb l’excusa de la PAH. Però amb Trias no passava res ja que les esquerres, malgrat que desunides, han de fer-se el paper i fraternitzar entre elles a l’espera del moment on l’aritmètica electoral permeti un nou canvi de rumb i cicle. Amb Ernest “Tete” Maragall, germà d’un antic alcalde progressista, era el moment esperat i desitjat i els gurus més esquerranosos d’ERC, desconeguent els vertaders plans de la batllessa,  preveien una entesa entre Maragall i Colau per fer un veritable govern progressista a Barcelona i així fer créixer l’independentisme. De passada l’objectiu era també continuar arraconant i anorreant els representants de l’antiga convergència, com si aquests no estiguessin excel·lint en l’art de malvendre el patrimoni familiar, joies de l’àvia –o avi aquí- incloses. Simplificant molt: independència d’esquerres o ens quedem com estem. Quins nassos!

 

Lògicament Colau no tenint-ne prou de pactar amb els socialistes també ha acceptat sense miraments, però sense agraïment públic –l’educació tampoc és el seu fort-, els vots de Valls que contràriament a Trias no deu ser casta, ni IBEX, i menys encara amb un passat de repressor i repatriador d’immigrants sense papers.  Els nostres esperits “gauchistes” i republicans no entenen res i, per ser sincers, és normal que res comprenguin doncs primer haurien de conèixer com funcionen els estats i el seu monopoli absolut de la violència legítima, la diferència entre poder i autoritat i el rol, derivat del que he dit abans, dels infiltrats o agents dobles en un moment incert i conflictiu com l’actual. Maragall –Ernest- no se’n deu a venir del que li ha passat: ell, antic socialista, que no és independentista i que si n’ha fet bandera ha estat per estratègia o oportunisme polític i per solidaritat –segur que sincera- amb els presos i exiliats, ara és apartat per suposat agent separatista. El problema d’ERC, malgrat els bons resultats electorals a generals i municipals no pas a les europees, rau que més que eixamplar la base independentista per l’esquerra, el que pretenien era eixamplar i allargar la fase del procés per fer-lo inacabable. I això, pensi el que vulgui ERC o qui sigui, malgrat presons, exilis i famílies patidores és pa per avui i fam per demà. L’Estat pot tolerar set-cents o vuit-cents batlles independentistes catalans perquè els presenta arreu com elements folklòrics. De la mateixa manera l’Estat havia d’evitar un govern liderat per un independentista a Barcelona, cosa que magistralment ha fet. L’Estat, que es troba per sobre de dretes i esquerres monarquies o repúbliques, poc a poc, va assolint tots els seus objectius. I els nostres partits independentistes de paraules però no de fets, van fer, vull pensar que inconscientment, la seva feina derrocant el corrupte PP de Rajoy i insuflant noves energies amb el renovador Pedro Sánchez. Era Gramsci, pensador comunista, qui deia dues coses: per fer la revolució cal fer més evidents les contradiccions del teu enemic i dos en temps d’emergència nacional reagrupament de classes. Nosaltres hem fet com a moviment nacional tot a la inversa i això és més Espanya i menys independència. Ens qui tenen cadires potser ho agraeixen, el país ho lamentarà,tot i que potser ara no ho sap. Queda aquí. 

 

Comentaris (5)
Francesc Fa 8 mesos
Tot el que ha passat té la seva part positiva: Colau ja no enganya ningú, i els votants desenganyats es passarán a ERC, la CUP o el Front Republicà. La República no es fa en 2 díes. Gandhi va trigar 25 anys i van morir mils de persones. Nosaltres ho farem abans i sense cap mort. Salut i República.
MqC Fa 8 mesos
En este análisis falta un toque de realidad: Primaries y CUP han quedado fuera de Barcelona. No contabilizando sus votos ( no estoy haciendo ningún reproche ). Han fallado más cosas, también a analizar. Aunque la impostura de los comuns no tiene justificación, pero sí pagarán el precio. No creo que esté acabada la partida, al tiempo.
Clar Fa 8 mesos
La Colau només es un leurrouxisme dissimulat de progressia. L’ingenuitat ideologica d’ERC es pensar que per aquest costat podria ampliar la base. Ha de sortir de la sagristia. La Colau no te ideologia, nomes una ambició desmesurada. Es molt pitjor que l’Iceta.
Boris Fa 8 mesos
Marc :Ho dius molt clar i sense embuts. Però la gent d'esquerra no és tant tonta com penses. Aixo ja va començar el 28 de O del 17 i es va consolidar el 22 D. El gir de l'eix nacional al social. I els socis naturals? els comuns. Ara la batlia de BCN, un entrebanc però en pocs mesos tot oblidat. Perquè és tracta de fer un nucli ERC comuns per okupar la Gene i si cal amb el suport de la CUP i fins i tot del PSC si fos necessari.
Marc gafarot Fa 8 mesos
Boris: estic d'acord amb tu per bé que vull fer una diferenciació -que pot ser que comparteixes- entre el lideratge polític d'ERC i la seva base de votants i/o militants, Crec que la majoria no estan per aquesta estratègia. Veurem en aquests propers temps de recanvi polític i de nous lif¡deratges i estratègies.
Jo Fa 8 mesos
Realment no n'hi ha per sorpendre's. És normal que els partits espanyolistes (Podemos-PSOE-Ciudadanos) prefereixin pactar entre ells que no pas amb un partit català com ERC. La ingenuïtat dels polítics catalans no té límits.
Tu Fa 8 mesos
Just a la fusta. Erc i el seu líder són molt ingenus. Los lobos/taurons de PPSoE cuando van proposa el pacte a la Colau ja sabien el seu perfil psicològic de la oportunista i ERC ha pagar molt car la seua ingenuïtat.